Međunarodna organizacija mladih u Pragu (Youth Time International Movement) već deset godina organizuje edukativne događaje za mlade širom sveta i podstiče razvoj mladih lidera i njihovog pozitivnog uticaja na društvo gde finansijskom podrškom pomaže mladim liderima i njihovim projektima da porastu i naprave promenu u svom životu i posledično u svetu.

 

Ovog puta, u periodu od 27. avgusta do 3. septembra Youth Time International Movement organizuje projekat Medijske pismenosti i informisanja na Univerzitetu Metropolitan finansijski podržan od Erasmus+, u partnerstvu sa Portalom Mladih iz Srbije, Europskim dijalogom iz Slovenije, ONAuBIH iz Bosne i Hercegovine, Scambieuropei iz Italije, European Youth Press Network iz Nemačke, Vesoi iz Litvanije, Ynpress iz Rusije.

 

Na ovom događaju, agenda podeljena je na pet dana aktivnosti gde se obrađuju teme: medijska pismenosti u Srbiji, sloboda govora i regulativa, veza veštačke inteligencije i medija, istorija glasine i fake news, medijske prakse u Srbiji, debate, radionice i panel diskusije.

 

Neki od predavača su profesorka Tamara Vučenović sa Fakulteta za menadžment Univerziteta Metropolitan,  ekspert u svim oblastima medija – internetu, televiziji, štampanim medijima i kulturi, kao i  Danica Čigoja Piper koja predaje na fakultetu Zayed u Abu Dabiju, Tamara Đurć – dugogodišnja novinarka Tanjuga i nekadašnja studentkinja generacije Fakulteta političkih nauka u Beogradu na smeru novinarstvo, profesor medijskog prava sa Angloameričkog univerziteta u Pragu, kao i mnogi drugi.

 

Detaljnu agendu događaja možete pogledati OVDE.