Tokom leta Univerzitet Metropolitan je u saradnji sa SRPC 25. maj-Milan Gale Muškatirović“ pokrenuo projekat – MET klupe, gde je studentkinja Fakulteta digitalnih umetnosti sa četvrte godine studijskog programa Grafički dizajn, Marija Mićić dočarala šetalište 25. maja pored samog Dunava, sa svojim krativnim ilustracijama i osvežila izgled celokupnog ambijenta najlepše lokacije u Beogradu.
 

Mlada umetnica koju svi znaju kao Maša sa MET-a, koja je zadužena za kreativni deo u okviru Dizajn tima Univerziteta Metropolitan, još jednom je kroz svoju umetnost i nesvakidašnje ilustracije pokazala kako može da izgleda eksterijer uz doodle art. Inspiraciju je Maša pronašla od celokupnog okruženja koje čini autentičnim šetalište 25. maj, ali i od prolaznika koji nisu krili svoje oduševljenje njenim radom i željom da svoj talenat za ilustraciju prikaže na neobičnoj podlozi – kao što su klupe. Dok je Maša radila na ilustraciji projekta MET klupe, mnogobrojni prolaznici su takođe želeli da daju i svoj doprinost u realizaciji istog, neki su čak i nacrtali i ostavili svoj mali umetnički, lični doprinos.
 

Saradnja Univerziteta Metropolitan i SRPC „25. maj-Milan Gale Muškatirović“ će se nastaviti na još mnogobrojnim, kreativnim i društveno odgovornim projektima, gde će studenti MET-a biti glavni akteri sa svojim idejama. I još jednom smo videli kako umetnost spaja ljude i čini ovaj svet lepšim mestom za život.