Od 01. do 03. februara u Sokobanji je bila održana jubilarna deseta, trodnevna konferencija „Hoću-Neću baš taj fakultet 2019“, koja je imala za cilj da srednjoškolcima pomogne pri izboru fakulteta koji će upisati.
 
Pored državnih i privatnih fakulteta, ove godine se na Konferenciji predstavio i Univerzitet Metropolitan sa svoja tri akreditovana fakulteta, kao i kroz zanimljive radionice koje su održali profesori Metropolitana. Radionice su bile interaktivnog tipa, pa samim tim učenicima nije bilo potrebno predznanje. Iz tog razloga, veliko interesovanje srednjoškolaca su izazvale radionice: „Javni nastup“ koju je vodila profesorka dr Tamara Vučenović sa Fakulteta za menadžment, stručnjak u oblasti komunikacija i medija; „Kako da postanem etički haker?“ radionica profesora dr Igora Franca sa Fakulteta informacionih tehnologija i stručnjaka iz oblasti informacione bezbednosti, kao i radionica „Ilustracija priča uvek i svuda“ profesora mr Borisa Kuzmanovića sa Fakulteta digitalnih umetnosti, jednog od naših najboljih ilustratora, sa opusom od preko 1000 ilustracija. Svi srednjoškolci koji su pohađali radionice su na kraju dobili sertifikat za učešće na radionici kojoj su prisustvovali.
 
Takođe, za sve prisutne srednjoškolce, Metropolitan je kao glavni partner ovog događaja, pripremio i specijalne nagrade iznenađenja, kao i niz aktivnosti namenjenih zabavi. Najveću pažnju je izazvao VR simulator aviona, zajednički projekat naših studenata – Marka Tanića sa smera Računarske igre Fakulteta informacionih tehnologija i Milice Simonović sa Dizajna interaktivnih medija Fakulteta digitalnih umetnosti. VR simulator aviona koji su studenti napravili omogućio je posetiocima našeg štanda da budu bar na kratko u ulozi pilota i upravljaju avionom.
 
Kroz samu konferenciju „Hoću-Neću baš taj fakultet 2019“ i održane radionice, srednjoškolcima iz okruga Beograda, koji su imali priliku da se edukuju, prošire svoje znanje iz različitih oblasti koje će im sa sigurnošću značiti za buduće obrazovanje i izbor profesije. Na kraju svakog uspešno obavljenog dana, bila je organizovana i zabava u vidu tematskih žurki.
 
Univerzitet Metropolitan će svojim prisustvom i aktivnostima podržati ovaj događaj i na narednoj konferenciji „Hoću-Neću baš taj fakultet 2019“, koja će se takođe odžati u Sokobanji od 15. do 17. februara za srednjoškolce iz Šumadijskog okruga.