U periodu od 26. do 28. januara održan je Global Game Jam na Univerzitetu Metropolitan u Nišu, uz podršku kompanije Mad Head Games. Naš Univerzitet je jedina visokoškolska ustanova koja je organizovala jedan ovakav globani događaj u južnom delu Srbije, među 700 lokacija iz 95 zemalja sveta. 

 

Cilj ovog globalnog gejmerskog događaja jeste da svake godine, formirani timovi dobiju temu pred sam početak takmičenja. Tema se određuje na globalnom nivou i prenosi učesnicima iz celog sveta u isto vreme, a ovogodšnja tema bila je „Transmition“.  Za kreiranje igrice, učesnici su imali 48h kako bi predstavili gejmersku ideju članovima žirija.

 

Zbog velikog interesovanja, popularni „Jammeri“ pored Niša, pristizali su i iz Pirota, Leskovca, Svilajnca, Užica, Beograda i drugih gradova. Učesnici su svoju kreativnost prikazali kroz video igrice koje su kreirali na našem Univerzitetu uz podršku asistenta Univerziteta Metropolitan, Igora Saba. I ovaj put, podrška je stigla od strane kompanija Marbo, Soko Štark i Knjaz Miloš čiji su proizvodi doprineli još slađoj i osvežavajućoj atmosferi.

 

Poslednjeg dana, u goste su nam pristigli i predstavnici kompanije Mad Head Games, koji su od samog početka podržali našu inicijativu i pomogli nam u realizaciji Met Head Game Jam-a.
Članovi žirija koje su činili game developeri iz kompanije Mad Head Games kao i asistent na Univerzitetu Metropolitan, Igor Sabo, dali su vrlo korisne i konstruktivne savete timovima tokom njihovih prezentacija.

 

Tim koji je osvojio prvo mesto čilinili su:

 1. Srđan Jokić
 2. Marko Stevanović
 3. Željko Vranić
 4. Maksim Jovović

Tim koji je doputovao iz Beograda osvojio je vaučere u vrednosti od 30% za umanjenje školarine za studije na Fakultetu informacionih tehnologija na smeru Računarske igre, dok je kompanija Mad Head Games obezbedila gejmerske slušalice za pobednički tim kao i druge nagrade.

 

Tim koji se našao na drugoj poziciji činili su:

 1. Mihajlo Đokić
 2. Miloš Paunović
 3. Danica Popadić
 4. Katarina Stevanović

Njihov tim osvojio je vaučere u vrednosti od 20% za umanjenje školarine za studije na Fakultetu informacionih tehnologija na smeru Računarske igre kao i gejmerske tastature.

 

Tim koji se našao na trećem mestu bio je u sastavu:

 1. Aleksandar Kostić
 2. Anton Verzio
 3. Đorđe Đorić

 

Njihov tim osvojio je vaučere u vrednosti od 10% za umanjenje školarine za studije na Fakultetu informacionih tehnologija na smeru Računarske igre kao i gejmerske miševe – takođe nagrada koju je obezbedila kompanija Mad Head Games.

 

Čestitamo svim učesnicima na fer i poštenoj „borbi“ kao i na kolegijalnosti koju su pokazali. Verujemo da će prijateljstva koja su sklopljena tokom vikenda nastaviti da traju, a da će gaming zajednica u Srbiji nastaviti da raste.

 

Vidimo se i sledeće godine na Global Game Jam-u!