Najveći gejmerski događaj na svetu se održao i na Univerzitetu Metropolitan u Nišu, pored 105 zemalja i preko 800 lokacija, tako da su ljubitelji gejminga imali mogućnosti da na početku 2020. godine istestiraju i pokažu svoju kreativnost na globalnom nivou.

 

Ovogodišnja tema za gejmere iz celog sveta bila je „Repair“ sa kojom su takmičari mogli više da se upoznaju u okviru klipa za oficijalno otvaranje GGJ-a gde su prikazani predmeti u različitim stanjima popravke, razbijanja i popravljanja zgrada i saksija, popravljanja odnosa i biljaka itd. O temi za GGJ svake godine odlučuje neverovatan kreativan tim sa širokim spojem iskustva i pogleda na proces dizajniranja video igara, tako da su takmičari na MET-u u Nišu imali mogućnost da daju svoj odgovor za 48h i osvoje vredne nagrade. 

 

Pored programera sa iskustvom, na GGJ su učestvovali srednjoškolci i studenti, ukupno 8 timova: Magma, M&D, E-VOID, Heatwave, FF, DIsel Power, Dangubitelji i Blank Gang, dok se Filip Miljković takmičio sam protiv svih – kao gejmer koji je želeo da se individualno oproba u kreiranju igrice. Takmičari su imali podršku mentora tokom trajanja GGJ, studenata Univerziteta Metropolitan sa Fakulteta informacionih tehnologija i Fakulteta digitalnih umetnosti. Žiri su činili predstavnici firma: Neopix – Milan Andrejević i Vladimir Corelj, Peaksel – Dušan Ilić, a ispred Metropolitana tu je bio asistent FIT-a, Igor Sabo.

 

Prvo mesto BEST OVERALL GAME – JURY AWARD i nagradu od 1.000€ za upis na Fakultet informacionih tehnologija je osvojio tim – DIesel Power (Marko Miletić, Radovan Milosavljević, Lazar Bogdanović, Sandra Ivić i Teodora Velisavljević), kao i poklon firme Peaksel. Žiri je dodelio i nagradu BEST USE OF THEME AWARD, koja je pripala timu – Heatwave (Bogdan Micić, Bogdan Mitrović, Milica Nikolić, Vasilije Dikić i Andrija Petrović).

 

Nagrade koje su dodeli mentori su: BEST TEAM SPIRIT AWARD, koja je pripala timu – Dangubitelji (Vasilije Janković, Ilija Bogdanović, Matija Zdravković, Uroš Živković i Milan Černe), MOST FRESH LOOK AWARD pripala je timu – M&D (David Ranđelović, Marko Kostić i Lazar Radivojević). I takmičari su imali priliku da sami glasaju za nagradu – JAMMER’S CHOICE AWARD, koja je pripala Filipu Miljkoviću, kao gejmeru koji se individualno takmičio na GGJ 2020.

 

#5 MET Game Jam na Metropolitanu u Nišu je imao za cilj da okupi ljubitelje sa ili bez developerskog iskustva, kako bi gejming zajednica u Srbiji nastavila da raste. Svi gejmeri su se sjajno zabavili, uz podršku firma Peaksel i Neopix, kao i: SGA, Deli – prostor za kreativno delovanje, Play! Zine, Guarana, Aqua Viva, Chipsy, Sweet, Tube, Pekara Branković, Cezar picerije i Dva puta Dva – pasta bara.

 

U nastavku pogledajte fotografije sa GGJ 2020 i sjajnu atmosferu koju su imali gejmeri svih generacija.