Univerzitet Metropolitan već 14 godina tradicionalno prepoznaje i razvija profesionalne i etičke lidere u Srbiji i regionu, kroz takmičenje – Metropolitan Talenti, gde pobednici takmičenja dobijaju prestižnu četvorogodišnju stipendiju za Osnovne akademske studije na Univerziteta Metropolitan. 

 

Ove godine takmičenje je održano pod drugačijim okolnostima zbog novonastale situacije i pandemije virusa COVID-19 koji je zahvatio Republiku Srbiju, pa su takmičari bili uskraćeni da svoje ideje prezentuju na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu, kao što je to bilo do sada, ali to ih nije sprečilo da putem online Zoom platforme predstave i isprezentuju žiriju ono na čemu su vredno radili – i osvoje četvorogodišnju stipendiju. Univerzitet Metropolitan je bez obzira na novonastalu situaciju i ove godine sa istom misijom okupio najtalentovanije srednjoškolce, učenike trećih i četvrtih razreda, i sa jasnim ciljem nagradio njihov rad, talenat i kreativnost. Četvorogodišnje stipendije su dodeljene iz oblasti: Informacionih tehnologija, Računarskih igara, Menadžmenta, Grafičkog dizajna i Dizajna interaktivnih medija.

 

Konkurencija među učesnicima takmičenja – MET Talenti i najboljih radova bila je na visokom nivou. Članovi stručnog žirija bili su u sastavu profesora i asistenata UM-a, koji su imali tešku odluku, ali koji su izabrali najkvalitetnije radove učenika koji su se izdvojili svojim talentom, ali i načinom prezentovanja. U sastavu Fakulteta za menadžment stručni žiri su činili profesori: Tamara Vučenović, Vladan Madić i Aleksandar Jankulović. Za Grafički dizajn i Dizajn interaktivnih medija članovi žirija su bili profesori i asistenti Fakulteta digitalnih umetnosti: Marija Radosavljević, Boris Kuzmanović, Katarina Kaplarski, Rastko Kukić, Petar Stamenković i asistent Petar Cvetković. U okviru Fakulteta informacionih tehnologija stipendije su dobili takmičari iz oblasti Informacionih tehnologija i Računarskih igara, a stručni žiri je bio u sledećem sastavu profesora i asistenata: Miroslava Raspopović, Nenad Ćeranić, asistenti – Nebojša Gavrilović, Igor Sabo, Lazar Mrkela i Vuk Mihailović Takimoto.

 

Pobednici takmičenja Metropolitan Talenti za 2020. godinu su: Jovana Djuričić iz Čačka (Ekonomska škola, četvrta godina) za oblast – Menadžment; Tijana Vučetić iz Beograda (Savremena gimnazija, četvrti razred) za oblast – Dizajn interaktivnih medija; Neda Ignjatović iz Niša (Umetnička škola, četvrti razred) za oblast – Grafički dizajn; Aleksandar Cvetković iz Niša (Gimnazija „Bora Stanković“, četvrti razred) za oblast – Informacione tehnologije i Jovan Pavković, takođe iz Niša (Gimnazija „9. Maj“, četvrti razred) za oblast – Računarske igre.

 

Pobednici takmičenja iz svake oblasti, gde su se najviše bodovali kreativnost i inovativnost, zatim primenjivost i sama prezentacija ideje, pored stipendije koja pokriva celokupnu školarinu, dobili su i nagrade partnera takmičenja MET Talenti za 2020. godinu – EQUILIBRIO obrazovni sistem 5x premium kurseva stranog jezika po izboru pobednika i Go2Travelling 5x specijalnih putovanja.

 

Zahvaljujemo se još jednom svim učesnicima najvećeg takmičenja Univerziteta Metropolitan, a pobednicima čestitamo uz napomenu da nikada ne odustaju od svojih ideja, jer su one samo njihove – jedinstvene i najbolje.

 

Vidimo se na MET-u!