Završen je najveći festival gejminga i pop kulture Games.con, gde se predstavio i Univerzitet Metropolitan sa Fakultetom informacionih tehnologija, i studijskim programom Računarske igre.
 
Svi posetioci našeg štanda su mogli da isprobaju VR i vide neku drugu dimenziju, koja predstavlja budućnost gejminga, a za koju se naši studenti edukuju na Fakultetu informacionih tehnologija. Iako je na štandu Metropolitana bilo čak tri VR-a, redovi su bili neizbežni. Na sreću, dok su čekali svoj red za doživljavanje virtuelne stvarnosti, posetioci su vreme kratili igrajući Sony Playstation.
 
Najveću pažnju je izazvao VR simulator aviona, zajednički projekat naših studenata – Marka Tanića sa smera Računarske igre Fakulteta informacionih tehnologija i Milice Simonović sa Dizajna interaktivnih medija Fakulteta digitalnih umetnosti. VR simulator aviona koji su studenti napravili omogućio je posetiocima našeg štanda da budu bar na kratko u ulozi pilota i upravljaju avionom. Svi su bili iznenađeni i oduševljeni da je tako realna simulacija napravljena od strane studenata. Marko i Milica su dobili sve pohvale za ovaj projekat.
 
Studijski program Računarske igre Univerziteta Metropolitan je prvi akreditovani studijski program na našim prostorima iz ove oblasti, i idealan je za sve koji uživaju u različitim sferama gejminga. Posetioci Festivala i našeg štanda su mogli da se upoznaju sa procesom nastanka video igara. Takođe, studenti Dizajna interaktivnih medija su prisutnima pokazali na koji način nastaje dizajn jedne video igre i njenih likova.
 
U nastavku pogledajte kako je protekao još jedan Games.con festival: