Student Fakulteta digitalnih umetnosti, smera Dizajn interaktivnih medija, Nikola Vesić premijerno prikazuje diplomski rad i kratki film Sistem“ na Dorćol Platz-u (Dobračina br. 59) 30. oktobra 2017. godine, sa početkom od 21h.

 

Glavni lik kratkog filma „Sistem“ je mladi haker, koji otkriva afere najvišeg političkog ranga. Veruje da će moći da iskoristi informacije koje je saznao i uceni političko podzemlje. Međutim mladi haker će uskoro shvatiti da je on taj koji je ucenjen.

 

Nikola je inspiraciju pronašao u saradnji sa dobrim prijateljem scenaristom, a ideju gledajući stare holivudske filmove, sa tematikom borbe pojedinca protiv sistema kao sto je – Cool Hand Luke iz 1967. godine.

 

„Kada sam rekao svom prijatelju scenaristi ideju za kratki film i šta tačno želim, on je na bazi toga uradio kompletan scenario za svega nekoliko dana i tada smo počeli da pravimo plan snimanja, a zatim uz konsultaciju sa profesorima sa fakulteta odabrao sam da mi to bude ujedno i diplomski rad“ – Nikola je ukratko opisao put nastanka kratkog filma „Sistem“.