Stipendista Univerziteta Metropolitan i niški paraplivač Nemanja Tadić učestvovao je na ovogodišnjim Evropskim univerzitetskim igrama u Zagrebu i osvojio čak pet medalja.

 

Na Evopskim univerzitetskim igrama koje se ove godine održavaju u Zagrebu i Rijeci (EUG 2016) učestvuje 5000 studenata iz 45 evropskih zemalja, a oni se takmiče u dvadest i jednoj sportskoj disciplini. Ovo su prve univerzitetske igre na kojima se takmiče i studenti sa invaliditetom, a ovo je i prvo međunarodno takmičenje u kome su para sportisti posebna kategorija u pojedinačnim sportovima.

 

Nemanja Tadić rođen je 1995. godine i jedan je od najboljih studenata Fakulteta za menadžment, Univerziteta Metropolitan. Amputaciju noge do iznad kolena doživeo je kao sedmogodišnjak kada su lekari konstatovali rak kostiju, a danas je jedan od najboljih paraplivača u Evropi.

 

“Plivanje mi je ojačalo psihu, pomoglo da pronađem sebe i da se uključim u društvo. Treniram sa osobama koje nemaju invaliditet. To je meni bio dovoljan dokaz da sve u životu mogu da radim. Jesam drugačiji, ali samo fizički, u svemu ostalom smo isti.“ – rekao je Tadić pred odlazak na takmičenje “Open Malme”( Švedska) u februaru ove godine. Sa tog takmičenja vratio se u Niš sa pet osvojenih medalja.

 

“Na Evropskim univerzitetskim igrama ove godine Nemanja je u trci na 100 metara slobodnim stilom osvojio zlato i ostvario svoj lični rekord. Takođe je osvojio zlato u trci na 100 metara leđno, na 50 metara delfin i u trci na 400 metara slobodnim stilom. Srebrna medalja pripala mu je u trci na 50 metara slobodnim stilom.

 

Vest o uspehu studenta Univerziteta Metropolitan Nemanje Tadića objavili su mnogi mediji, a kompletne tekstove možete pročitati u nastavku:

 
http://tvzonaplus.rs/nemanja-osvojio-cetiri-zlata-srebro
 
http://jugmedia.rs/plivacu-nemanji-tadicu-pet-medalja-na-univerzitetskim-igrama
 
http://www.sjajnevesti.com/2016/07/24/bravo-nemanja-tadic-osvojio-zlato-u-zagrebu