Malim koracima gradim dobru i stabilnu budućnost

 

1.Recite nam nešto o sebi, gde ste rođeni, gde ste odrаsli?

Moje ime je Ana Rodić i rođena sam u Beogradu. Odrasla sam u mom omiljenom kraju, Voždovcu gde i danas živim. Student sam na Univerzitetu Metropolitan, druga godina osnovnih studija na Fakultetu Informacionih Tehnologija.

 

2. Zašto se upisali studije na Univerzitetu Metropolitan?

Za ovaj Univerzitet sam čula od mog mentora Mateje Opačića iz Centra za talente, s obzirom da je predavao na univerzitetu. Nije bio subjektivan kad mi je govorio o samom univerzitetu, ali me je dobro posavetovao šta bih mogla da upišem što bi mi bilo značajno za budućnost. Opredelila sam se za Fakultet Informacionih Tehnologija i počela da se spremam za takmičenje kako bih sebi omogućila stipendiju. Danas sam tu gde jesam, presrećna i zadovoljna izborom koji sam napravila.

 

3. Kakve su vaše aktivnosti na profesionalnom planu?

Trenutno sam angažovana na projektima koji su na Univerzitetu Metropolitan. Ali ono što je možda lepo da spomenem jeste da sam sa svojim koleginicama angažovana na realizaciji naše aplikacije koja nam je donela pobedu na Microsoft-ovom takmičenju, odnosno na njenom publishovanju, tako da je očekujemo uskoro na Windows Store-u.

 

4. Da li su Vam studije pomogle u napredovanju u Vašem poslu? (Da li su vam studije pomogle u napredovanju na profesionalnom planu?)

Naravno da su pomogle. Zato sam i upisala ovaj fakulet kako bih stekla praktično znanje u oblasti informacionih tehnologija, koje je zaista neophodno. Tek sam druga godina tako da očekujem da ću naučiti još dosta korisnih stvari. Znanje nikad ne može da odmogne.

 

5. Koji su Vaši najveći uspesi?

Smatram da ostvarujem uspehe svaki dan, sitnicama i lepim stvarima. Mislim da je to važno za dobar i zdrav život. A što se tiče uspeha na poslovnom planu ima ih puno naravno, ali omiljeni mi je pobeda na Microsoft-ovom takmičenju i odlazak u Ameriku po nagradu i upoznavanje ljudi koji su na vodećim mestima u IT svetu. Ono što takođe smatram uspehom je i proglašenje mojih koleginica i mene za super žene 2013. godine od strane domaćeg časopisa. Mislim da je to velika počast, pre svega što je to bilo totalno neočekivano. U svakom slučaju prelepa vest i naravno uspeh.

 

6. Kаko orgаnizujete svoje vreme, s obzirom na posao, studije, društveni život..?

Obzirom da sam angažovana na više projekata paralelno, malo je teže uklopiti sve ove komponente svakodnevnog života. Dobra organizacija je najbitnija. Ako se dobro organizuje dan, za sve se ima vremena, i za učenje i za rad i za izlaske.

 

7. Šta je bitno za uspešnu poslovnu karijeru, koje su to osobine?

Pre svega mislim da je bitna ljudskost. Morate biti poštena osoba ako želite da druge vaše kolege budu takve prema vama. Sve je stvar nekog osnovnog poštovanja i vaspitanja. Zaista verujem da se dobro dobrim vraća i zato se trudim da tako postupam u životu, pa naravno i na poslu. Dodala bih još da je bitno dobro komuniciranje sa kolegama i timski rad, s obzirom da se danas većina poslova radi timski.

 

8. Koji su planovi i smernice za budući period?

Dešavaju se veliki događaji u IT svetu i moj plan je da ih ispratim što bolje mogu. Tu su razne prakse u velikim firmama, takmičenja i još mnogo drugih zanimljivih stvari. Nadam se da će mi se ostvariti planovi koje imam za te događaje, stvarno bih to volela.

 

9. Gde vidite sebe zа 5 – 10 godina?

Malim koracima gradim dobru i stabilnu budućnost. Teže mi je da procenim gde ću biti za toliko godina, ali znam sigurno da želim da se dalje usavršavam i učim kako bih ostvarila stabilnu budućnost. Znam sigurno da ću biti uspešna u poslu kojim se budem bavila jer sam već pokazala kako se do uspeha stiže radom i trudom.