MOGUĆNOST BESPLATNOG STUDIRANJA I DOBIJANJA STIPENDIJA
REALIZACIJOM PROGRAMA DUALNOG OBRAZOVANJA
NA UNIVERZITETU METROPOLITAN

Dualno obrazovanje  spaja formalno, univerzitetsko obrazovanje i neformalno sticanje primenljivih stručnih znanja i veština radom studenta na praktičnim problemima u firmama. To je prilika i da studenti nešto zarade, radeći za neku firmu određeni broj sati nedeljno, dok istovremeno studiraju. To može biti u obliku stipendije, plaćene školarine ili honorara preko Omladinske zadruge.

 

Od ove godine, Univerzitet Metropolitan omogućuje svojim studentima da istovremeno studiraju i rade u firmama sa kojim Univerzitet Metropolitan ima ugovor o realizaciji dualnog obrazovanja na našem univerzitetu. Više o konceptu dualnog obrazovanja možete saznati u priloženom dokumentu:

Univerzitet Metropolitan vodi razgovore sa više  firmi, s ciljem da one  otvore razvojna odeljenja u istoj zgradi u kojoj se vrši nastava našeg Univerziteta. U Nišu, Univerzitet Metropolitan poseduje svoju zgradu sa oko 3.500 m2, u kojoj postoji i   IT inovacioni centar, namenjen odeljenjima postojećih firmi, i IT inkubator namenjen novo otvorenim firmama.  Očekuje se da u  tim centrima,  firme posluju i da u njima rade naši studenti. Očekujemo da se do kraja godine ovi uslovi ostvare i u Beogradu.

 

 

Danas objavljujemo dolazak prve firme, Innovative Software Technologies  koja želi da budućim brucošima u Nišu i Beogradu  ponudi mogućnost besplatnog studiranja i stipendije. Više o programu dualnog obrazovanja koji nudi firma Innovative Software Technologies možete saznati u sledećem dokumentu:

U saradnji  sa Univerzitetom Metropolitan, Innovative Software Technologies  nudi budućim studentima – brucošima koji upišu OAS Softversko inženjerstvo ili OAS Informacione tehnologije stipendije od 10.000 dinara mesečno i besplatno studiranje.  Ovde možete da pogledate konkurs za prijavu kandidata za dobijanje ove podrške:

Pozivamo buduće studente koji žele da studiraju Softversko inženjerstvo ili Informacione tehnologije, da istovremeno studiraju i rade, a da im firma plati školarinu i daje 10.000 dinara svakog meseca u vidu stipendije – da pogledaju ovaj konkurs i da se prijave.
  

ONLINE PRIJAVA

Prijave otvorene do 8. jula