dr Valentina Janev - Univerzitet Metropolitan

dr Valentina Janev

viši naučni saradnik

Dr Valentina Janev je vanredni profesor na Fakultetu informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan u Beogradu i viša naučna saradnica u Institutu „Mihajlo Pupin“, Univerzitet u Beogradu, Srbija. Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu za elektrotehniku i računarstvo Univerziteta u Ljubljani. Doktorirala je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 2003. godine aktivno je uključena u naučne projekte koje finansira Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije, kao i projekte Evropske Komisije. Angažovana je takođe kao ekspert Evropske Komisije i kao recenzent u vodećim međunarodnim časopisima u oblasti računarskih nauka i informacionih sistema. Oblasti njenog istraživačkog interesovanja su: inteligentni sistemi, semantičke tehnologije i interoperabilnost, arhitekture sistema i predstavljanje znanja za semantičku integraciju i analizu podataka, rad sa velikim podacima, primena veštačke inteligencije za upravljanje kompleksnim sistemima (energetki i medicinski domen), kao i transparentnost sistema veštačke inteligencije. U ovim oblastima je objavila 3 knjige i preko 120 radova. U okviru rada na Institutu „Mihajlo Pupin“, učestvovala je u više od 20 međunarodnih projekata, kao istraživač, mentor i rukovodilac projekta.

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove