dr Tijana Zebić Bjelica - Univerzitet Metropolitan

dr Tijana Zebić Bjelica

Docent

Tijana Zebić- Bjelica je doktor nauka istorije umetnosti, a na Univerzitetu Metropolitan je u zvanju asistenta od 2018. godine, dok je 2021. godine postala docent. Diplomirala je, masterirala i doktorirala istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Njena doktorska disertacija u fokusu ima vizuelni identitet jednog balkanskog grada kroz XIX vek, a metodologija na kojoj počiva njena teza jeste upotreba recentnih studija vizuelne kulture. Član je panevropske organizacije Evropa Nostra Srbija koja se bavi zaštitom nasleđa od 2012. godine i u okviru nje je zadužena za koordinaciju projekata, organizaciju događaja i finansije. Jedan je od autora projekta festivala knjige Čitam Čitaš. Sekretar je Društva istoričara umetnosti i vizuelne kulture. Učesnik je brojnih terenskih istraživanja novovekovne sakralne topografije, autor je nekoliko kataloga i izložbi.

Predmeti

Osnovne studije
  • AD115 Vizuelna kultura
  • AD415 Teorija vizuelne kulture

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove
MET Chat 1
Zdravo! 👋 Dobro došli na MET.
Da li Vam je potrebna pomoć?