Nemanja Zdravković - Univerzitet Metropolitan

Nemanja Zdravković

Dekan Fakulteta informacionih tehnologija

Doc. dr Nemanja Zdravković je od 2019. godine angažovan na Fakultetu Informacionih Tehnologija Univerziteta Metropolitan, a od 2020. godine je šef Laboratorije za blokčejn tehnologije Univerziteta Metropolitan. Angažovan je na predmetima osnovnih i master studija, iz oblasti računarskih mreža, arhitekture računara, operativnih sistema, skripting jezika, blokčejn tehnologije, upravljanje projektima razvoja softvera, evolucijom softvera, i mašinskim učenjem.
 
Dr Zdravković je master studije završio na Elektronskom Fakultetu u Nišu 2012. godine, na smeru Telekomunikacije, studijski program Komunikaciono-Informacione Tehnologije. Doktorsku disertaciju odbranio je na Norveškom Univerzitetu za nauku u tehnologiju (NTNU) u Trondhajmu u Norveškoj, kao i na Elektronskom Fakultetu u Nišu 2017. godine, stekavši dva doktorata iz obslasti elektrotehnike i računarstva.
 
Autor je više od 30 naučnih radova objavljenih u internacionalnim i nacionalnim časopisima i konferencijama. Od 2012. godine član je IEEE. Recenzent je brojnih naučnih časopisa i konferencija, urednik internaciolane naučne konferencije BISEC, i član odbora više internacionalnih naučnih konferencija.
Oblasti istraživanja: blokčejn tehnologije, distribuirani računarski sistemi i mreže, bežične
 
ResearchGate: https://www.researchgate.net/profile/Nemanja_Zdravkovic3
Google scholar: https://scholar.google.com/citations?user=yduYBg4AAAAJ
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/nemanjazdravkovic/

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove
MET Chat 1
Zdravo! 👋 Dobro došli na MET.
Da li Vam je potrebna pomoć?