mr Neda Šormaz - Univerzitet Metropolitan

mr Neda Šormaz

Vanredni profesor

Neda Šormaz rođena je 1978. Diplomirala je Grafički dizajn 2002. i magistrirala iz oblasti Pismo na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu sa najvišim ocenama i dobitnica je nagrade za najboljeg studenta generacije. Ubrzo po završetku osnovnih studija počinje svoje angažovanje u raznim oblastima grafičkog dizajna sa najvećim fokusom na dizajnu fontova, tipografiji i vizuelnom identitetu pa su ubrzo usledile i nagrade na domaćim konkursima za ćirilična pisma, kao i prilike da izlaže sa tada još uvek neafirmisanim grafičkim dizajnerima. Akademsku karijeru započela je kao asistent da bi nakon toga nastavila angažovanje najpre kao docent, a zatim kao vanredni profesor Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan u Beogradu. Osim poslovne saradnje sa domaćim, i pre svega inostranim klijentima, učestvovala je na preko deset kolektivnih izložbi, ali je priredila i nekoliko samostalnih izložbi na kojima je predstavila ne samo svoje dizajnerske projekte već i svoj likovni umetnički izraz putem digitalnih grafika velikog formata. Iz uspešne saradnje sa studentima proistekle su njihove brojne izložbe, kao i učešća na manifestacijama, konkursima i takmičenjima posvećenim mladim, kreativnim dizajnerima koji su se na taj način afirmisali i dobili priliku za prve poslovne angažmane.

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove
MET Chat 1
Zdravo! 👋 Dobro došli na MET.
Da li Vam je potrebna pomoć?