MA Marija Radosavljević - Univerzitet Metropolitan

MA Marija Radosavljević

Docent

Završila srednju Umetničku školu 1999., a 2004. diplomirala grafički dizajn na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. 2018. usavršava se na Akademiji za savremen nakit „Alchimia“ u Firenci kod Frančeska Kode. Učesnik dve međunarodne radionice za dizajn nakita i zlatarstva. 2007 god. u Skoplju pod pokroviteljstvom Zanatskom komore Koblenc iz Nemačke i Zanatske komore Skoplje i 2011 god. u zlatari Majdanpek u okviru MajdanArt-a.
2011 godine dobija nagradu za dizajn nakita na Bijenalu minijature u Majdanpeku. Njen rad je više puta publikovan i to, Vicenza Jewellery (ITA), British Vogue (GBR), The Hedonist magazine (USA) i Lepota i zdravlje (SRB) i dr.
Učesnih mnogobrojnih festivala kao sto su Belgrade Design Week (SRB) 2014., Festival dizajna „Dan D” (HRV) 2014, Kreativni teden u Mariboru (SLO) 2016 i 2017, Artistico u Rovinju (HRV) 2019, XV International Baltic Jewellery show „Amber Trip“u Viljnusu (LT) 2018, Tiche synergia u Firenci (ITA) 2020. i dr. Voditelj mnogobrojnih radionica nakita u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj. Imala tri samostalne izložbe i više grupnih u zemlji i inostranstvu.
Od 2008 do 2019 radila kao profesor u srednjoj Umetničkoj školi u Nišu. Još od školskih dana aktivna kao volonter i dizajner NVO u Srbiji i Nepalu. Učesnik mnogobrojnih seminara i treninga iz oblasti dizajna. Od 2015 godine predaje na Univerzitetu Metropolitan, na Fakultetu Digitalnih Umetnosti, odsek grafički dizajn. Živi i stvara u Nišu.

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove
MET Chat 1
Zdravo! 👋 Dobro došli na MET.
Da li Vam je potrebna pomoć?