MSc Lazar Mrkela - Univerzitet Metropolitan

MSc Lazar Mrkela

Asistent

Lazar Mrkela je asistent na Fakultetu informacionih tehnologija od 2017. godine. Drži vežbe iz više predmeta: Uvod u objektno-orijentisano programiranje, Uvod u softversko inženjerstvo, C/C++ programski jezik, Objekti i apstrakcija podataka, Algoritmi i strukture podataka, Veštačka inteligencija. Pored toga, bio je i predavač na kursevima Java jezika u okviru ERASMUS+ i UNDP projekata.
Osnovne i master studije je završio na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu na smeru Informatika. Trenutno je student doktorskih studija na istom fakultetu u oblasti veštačke inteligencije, a njegova naučna interesovanja uključuju metaheurističke algoritme, operaciona istraživanja i mašinsko učenje. Bio je angažovan na projektu „Matematički modeli i metode optimizacije velikih sistema“. Kao softverski inženjer radio je u institutu Mihajlo Pupin u Beogradu na razvoju i održavanju softvera za JP Elektromreža Srbije.

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove
MET Chat 1
Zdravo! 👋 Dobro došli na MET.
Da li Vam je potrebna pomoć?