mr Katarina Samardžić - Univerzitet Metropolitan

mr Katarina Samardžić

docent

Katarina (Urošević) Samardžić je diplomirala 2005. godine na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u Beogradu na smeru Kostim. 2006. godine upisuje postdiplomske studije i radi kao asistent na University of Connecticut. Godine 2009. završava postdiplomske studije na Univerzitetu Konektikat (University of Connecticut) na odseku Kostim (Costume design). Dizajnirala je mnogobrojne dramske, operske, dečje i lutkarske predstave, kao i značajne projekte u kulturno zabavnom programu RTS-a (kostimograf u kvizu Slagalica).

 

Od 2006. godine svoje kostimografije realizovala je u Sjedinjenim Američkim Državama (Sarasota Opera House, Connecticut Repertory Theatre, Nafe Ketter Theatre, Hartford Stage, New Orleans…), kao i u Srbiji (Beogradsko dramsko pozorište, Pozorište Boško Buha, Kruševačko narodno pozorište, Kikindsko narodno pozorište itd.).

 

Od 2011. godine priključuje se timu Sent George-a, gde dizajnira sve do 2016. godine. Iza sebe ima 5 samostalnih revija izrađenih pod okriljem modne kuće Sent George, kao i 8 dizajniranih samostalnih kolekcija.

 

U oblasti modnog dizajna pored rada u Sent George-u radila je i kao modni dizajner u modnoj kući Zextra od 2005. do 2006. godine, stilista i dizajner modne kuće Bonati, i dizajnirala mnogobrojne reklame za domaće i strano tržište.

 

Izlagala je na mnogobrojnim izložbama širom Sjedinjenih Američkih Država (Connecticut, Hartford, Florida, New Orleans, NYC), Češkoj republici, Južnoj Koreji kao i u Srbiji. Član je ULUPUDS-a od 2010. godine, a zvanje samostalnog umetnika je stekla 2011. godine.

Galerija radova