mr Katarina Samardžić - Univerzitet Metropolitan

mr Katarina Samardžić

docent

Katarina (Urošević) Samardžić je diplomirala 2005. godine na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u Beogradu na smeru Kostim. 2006. godine upisuje postdiplomske studije i radi kao asistent na University of Connecticut. Godine 2009. završava postdiplomske studije na Univerzitetu Konektikat (University of Connecticut) na odseku Kostim (Costume design). Dizajnirala je mnogobrojne dramske, operske, dečje i lutkarske predstave, kao i značajne projekte u kulturno zabavnom programu RTS-a (kostimograf u kvizu Slagalica).

 

Od 2006. godine svoje kostimografije realizovala je u Sjedinjenim Američkim Državama (Sarasota Opera House, Connecticut Repertory Theatre, Nafe Ketter Theatre, Hartford Stage, New Orleans…), kao i u Srbiji (Beogradsko dramsko pozorište, Pozorište Boško Buha, Kruševačko narodno pozorište, Kikindsko narodno pozorište itd.).

 

Od 2011. godine priključuje se timu Sent George-a, gde dizajnira sve do 2016. godine. Iza sebe ima 5 samostalnih revija izrađenih pod okriljem modne kuće Sent George, kao i 8 dizajniranih samostalnih kolekcija.

 

U oblasti modnog dizajna pored rada u Sent George-u radila je i kao modni dizajner u modnoj kući Zextra od 2005. do 2006. godine, stilista i dizajner modne kuće Bonati, i dizajnirala mnogobrojne reklame za domaće i strano tržište.

 

Izlagala je na mnogobrojnim izložbama širom Sjedinjenih Američkih Država (Connecticut, Hartford, Florida, New Orleans, NYC), Češkoj republici, Južnoj Koreji kao i u Srbiji. Član je ULUPUDS-a od 2010. godine, a zvanje samostalnog umetnika je stekla 2011. godine.

Galerija radova

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove
MET Chat 1
Zdravo! 👋 Dobro došli na MET.
Da li Vam je potrebna pomoć?