dr Dragan Đokić - Univerzitet Metropolitan

dr Dragan Đokić

Docent

Akademsko zvanje doktora nauka kao i zvanja magistra nauka i diplomiranog inženjera stekao je na Fakultetu organizacionih nauka, Univerziteta u Beogradu. Ima višegodišnje iskustvo kao docent na Fakultetu informacionih tehnologija, Univerziteta Metropolitan u Beogradu i Visokoj školi strukovnih studija za informacione i komunikacione tehnologije u Beogradu. Predavanja koja drži na osnovnim i master studijama se odnose upravljanje i bezbednost digitalnih sadržaja, Cloud Computing-a i upravljanja bezbednošću informacija. Pored formalnog obrazovanja učestvuje i na različitim vrstama edukativnih seminara koji se organizuju na različitim fakultetima u našoj zemlji i inostranstvu. Autor je i koautor većeg broja naučnih radova u oblasti bezbednosti informacija, Cloud Computing-a, elektronskog poslovanja i portalskih tehnologija od kojih su neki na SCI listi.
Poseduje 30 godina iskustva u organizovanju i realizaciji poslova koji se odnose na IT korisničku podršku, IT edukaciju, bezbednost informacija i upravljanje digitalnim sadržajima.
Konsultant je za uvođenje standarda ISO/IEC 27001 i sertifikovan Lead Auditor za navedeni standard. Od 2013 godine je član komisija za standarde: I1/07 Softverski inženjering, promene IT u obrazovanju i Internet i I224 Identifikacija, kartice, finansijske usluge i tehnike bezbednosti u IT, Instituta za standardizaciju Srbije. Takođe je i član udruženja E-Sigurnost čiji je glavni cilj podizanje nivoa informacione bezbednosti u RS.
Trenutno obavlja posao Menadžera za bezbednost informacija (CISO) i Lica za zaštitu podataka o ličnosti (DPO).

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove