dr um Boris Kuzmanović - Univerzitet Metropolitan

dr um Boris Kuzmanović

Vanredni profesor

Boris Kuzmanović je profesor na Univerzitetu Metropolitan od 2008. godine. Diplomirao je 2004. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu (smer-grafički dizajn i vizuelne komunikacije) gde je i magistrirao 2009.  sa temom „Dnevnik stvaralačkog stanja“ na odseku grafike knjige sa tehnologijom. Tradicionalnom,  i digitalnom ilustracijom, kao i opremom knjige se bavi od 2003. godine, sarađujući sa domaćim i stranim izdavačkim kućama kao što su:  (Kreativni centar – Beograd, ZAVOD-Beograd, ZAVOD-Novi Sad, Laguna – Beograd, Vulkan – Beograd, BIGZ-Beograd, Mladinska knjiga – Ljubljana, Salariya – London-UK). Za preko stotinu naslova od kojih su  udžbenici, slikovnice, romani i časopisi obogatio  je sa više od 5000 ilustracija, uglavnom namenjenih dečijem uzrastu i mladima.

Izlagao je na više domaćih i inostranih izložbi (Beograd, Novi Sad, Niš, Bratislava, Bolonja, Valensija, Lajpcig i Frankfurt).  Dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada iz oblasti ilustracije i grafičkog dizajna. Apsolvent je na doktorskim akademskim studijama, studijski program za digitalnu umetnost, smer za interdisciplinarnu umetnost.

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove