Aleksandar Protić MA - Univerzitet Metropolitan

Aleksandar Protić MA

vanredni profesor

Diplomirao 1998 godine na Fakultetu Primenjenih umetnosti na odseku kostimografija, oblast Savremeno odevanje. Iste godine upisao i modni dizajn na Kraljevskoj akademiji lepih metnosti u Antverpenu, Belgija.

 

Jos u Beogradu tokom studija dobio nagradu za “najperspektivnijeg mladog dizajnera u modi” od strane Beogradske statue mode.
1998 godine zatvara Beogradski Fashion Week svojom diplomskom kolekcijom.

 

Od 1999 godine zivi I radi u Lisabonu, Portugal, gde 2000 godine otvara svoje prodajno mesto i zapocinje marku “Aleksandar Protic”.

 

Od 2000 godine redovni ucesnik Lisbon Fashion Week-a i mnogih izlozbi Portugalskih dizajnera u zemlji i inostranstvu.
U medjuvremenu saradjuje sa mnogim komercijalnim markama kao umetnicki savetnik i dizajner.
Pored dizajnerskog rada, saradjuje kao kostimograf sa mnogim umetnicima iz oblasti savremenog plesa i teatra.

 

2010 godine izabran od strane “Maison de la Creation” kao predstavnik Portugala u projektu “CITÉ EUROMÉDITERRANÉENNE DE LA MODE” koji je zavrsen izlozbama u Marselju gradu kulture 2013 godine i u Parizu u “Palais Royal”-u.

 

Rad Aleksandra Protica zasnovan je na istrazivanju formi kroz oblikovanje i drapiranje uglavnom kombinujuci strukturalne i meke forme koje kao rezultat cesto daju dramaticne, nosive modele.

Predmeti

Osnovne studije
  • AD132 Osnove savremenog odevanja
  • AD342 Modni dizajn 2
  • AD345 Modni dizajn 4
  • A5351 Modne tehnike

Galerija radova

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove