Aleksandar Jovanović - Univerzitet Metropolitan

Aleksandar Jovanović

Saradnik van radnog odnosa

Diplomirao na Arhitektonskom odseku Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu, uz priznanje za najbolji studentski rad na Trijenalu Arhitekture Niš, 2009. godine. Doktorirao je 2018. godine na Tehničkom Univerzitetu u Gracu. U okviru doktorskih studija, boravio je na Univerzitetu Islanda, Hafensiti Univerzitetu u Hamburgu i na univerzitetu Kornel, Njujork, kao gostujući istraživač. Tema naučnog projekta u Americi, na kome je učestvovao kao saradnik, bila je oživljavanje postindustrijskog grada kroz upotrebu naprednih tehnologija. Od 2019. godine fokus mu je na IT-ju i primeni programskih jezika u drugim tehnološkim oblastima, poput planiranja i pametnih sistema u gradovima. Bavi se web development-om u programskim jezicima C#, JS i njihovim okruženjima i bibliotekama.

Autor je 44 naučna rada koji su objavljeni na medjunarodnim i nacionalnim konferencijama i u medjunarodnim časopisima, kategorije M21a. Recenzent je u vrhunskom medjunarodnom časopisu „Energy and Buildings“ od 2015. godine. Saradnik je na jednom inostranom i dva domaća naučna projekta. Jedan od projekata razmatra arhitekturu baziranu na iskustvu korisnika prostora.

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove
MET Chat 1
Zdravo! 👋 Dobro došli na MET.
Da li Vam je potrebna pomoć?