Održana je deseta tradicionalna dvodnevna, Međunarodna „eLearning konferencija 2019. na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu. Konferenciju je svečano otvorio rektor UM-a, profesor dr Dragan Domazet i naglasio da je Univerzitet Metropolitan za 14 godina postojanja dostigao kvalitet obrazovnog sistema jedne institucije, koja od samog početka zastupa najbolji i najsavremeniji e-learning sistem učenja u celom regionu.

 

Stručnjaci sa međunarodnih univerziteta iz Irske, Ujedinjenog Kraljevstav, Izraela, Austrije, Hrvatske, Ugande, Slovenije, Bugarske i Srbije održali su odlične prezentacije, koje su vezane za učenje na daljinu. U fokusu su bile prednosti e-učenja, e-ocenjivanje, e-učenje za studente sa invaliditetom i e-učenje u kompanijama. U okviru konferencije održan je i okrugli sto na temu „Pravni aspekti eLearning-a“ gde su učestvovali stručnjaci iz oblasti prava i obrazovanja Srbije i Slovenije.

 

Univerzitet Metropolitan je prvi u regionu počeo sa izvođenjem nastave na daljinu, gde je 2005. godine dobio dozvolu za rad od strane Ministarstva prosvete, zahvaljujući najsavremenijim tehnologijama koje primenuje. Ovom metodom učenja se ostvario jedinstven program naprednih akademskih i profesionalnih studija na Metropolitanu, koje su iz godine u godinu sve više tražene i cenjene.