Završen Global Game Jam 2024. na MET-u, u Nišu, na temu „Make me laugh“

Završen Global Game Jam 2024. na MET-u, u Nišu, na temu „Make me laugh“

30.01.2024.

Najveći gejmerski događaj na svetu Global Game Jam se održao proteklog vikenda i na Univerzitetu Metropolitan u Nišu, pored preko 800 lokacija širom sveta, pa su i ove godine svi ljubitelji gejminga na našim prostorima imali mogućnosti da pokažu svoje znanje i kreativnost na globalnom nivou.

 

Tema ovogodišnjeg Globalnog Game Jam-a koja je privukla gejmere širom sveta bila je „Make me laugh“. Tema je takmičarima zvanično otkrivena tokom otvaranja događaja. Svake godine, temu za GGJ određuje izuzetno kreativan tim sa raznovrsnim iskustvom i perspektivama u procesu dizajniranja i kreiranja video igara. Na MET-u u Nišu, takmičari su imali priliku da svojim radom odgovore na tu temu u roku od 48 sati. Univerzitet Metropolitan je i ove godine odlučio da najkreativnije i nagradi.

 

Pored programera sa iskustvom, na GGJ su učestvovali srednjoškolci i studenti, ukupno 21 tim. Takmičari su imali podršku mentora, tokom trajanja GGJ, studenata Univerziteta Metropolitan sa Fakulteta informacionih tehnologija Fakulteta digitalnih umetnosti.

 

Stučni žiri su činili predstavnici IT i gejming kompanija i dekan Fakulteta informacionih tehnologija:
 

  • Aleksa Milošević, Kompanija Ingsoftware
  • Igor Trkulja, Kompanija Sozap
  • dr Nemanja Zdravković

 

Čestitamo timovima koji su bili najbolji i osvojili vredne nagrade vaučere 1. mesto – 1.000€, 2. mesto 700€, 3. mesto 500€, za studije na Fakultetu informacionih tehnologija, u pitanju su timovi:
 

  1. Toni Montana – Ilija Mitić i Stefan Anđelković, nagrada za Best overall game

 

  1. Končar koktel klub – Filip Atanacković, Nikola Dobre, Marko Momčilović i Filip  Savić, nagrada za Best theme

 

  1. Rođine Gedore – Stefan Milošević, Stefan Lukić i Vukašin Pavlović, nagrada za Team Spirit

 

Univerzitet Metropolitan dodelio je i specijalne nagrade: Fresh look za tim – Nautilus, koji su činili Jovan Pavković i Nikola Ranđelović, kao i Jammer choice za tim – Baletski studio 4, koji su činili Stefan Grozdanović, Filip Simić i Đorđe Jović.

 

Cilj #9 Globalnog Game Jam-a na Metropolitanu, u Nišu bio je okupljanje ljubitelja gejminga, bez obzira na to da li imaju iskustva u razvoju igara, kako bi podržali dalji rast gejming zajednice u Srbiji.

 

Svi učesnici su uživali u zabavi uz podršku partnera kompanija Ingsoftware, Sozap, Guarana, Aqua Viva, Tube i PepsiCo.

 

Zahvaljujemo se našim fantastičnim MET mentorima, partnerima koji nas uvek podržavaju, kao i stručnom žiriju na posvećenom vremenu!

 

Veliko hvala svim takmičarima – uz vaš doprinos, gejming zajednica u Srbiji nastavlja da raste!

 

Vidimo se sledeće godine!