Svečano je zatvorena izložba „Snaga ljubavi“ autorke Aleksandre Gavrik, koja je bila posvećena autorkinom ocu, svetski poznatom i nagrađivanom scenografu Vlastimiru Gavriku (1928-2008), koji je potpisao 84 scenografije u igranom filmu kako za domaću, tako i za stranu produkciju, ali i veliki broj radova televizijske produkcije.

 

Studenti Univerziteta Metropolitan, Fakulteta digitalnih umetnosti sa studijskog programa Grafički dizajn: Nina Ignjatović, Nina Georgijevski, Žarko Radojičić, Andrea Šarac, Slađana Ljubić i Strahinja Trujkić su zajedno sa profesorkom Nedom Šormaz učestvovali u vizuelnom identitetu same izložbe „Snaga ljubavi“, uz saradnju sa autorkom. Studenti FDU-a su pripremili za štampu celokupnu zaostavštinu Vlastimira Gavrike, koja se sastoji od skica, crteža, akvarela i fotografija, a koja je bila prikazana u Galeriji Radio-televizije Srbije.

 

Cela postavka i izložba je nosila naziv „Snaga ljubavi“, po istoimenom projektu filmskog i TV producenta, autorke izložbe – Aleksandre Gavrik koja prati i njen dokumentarini film posvećen životu i radu filmskog i televizijskog scenografa, njenog oca. Saradnja studenata Grafičkog dizajna Univerziteta Metropolitan i Aleksandre Gavrik u okviru ove izložbe zapravo predstavlja primer saradnje u kojoj se neguju prave vrednosti, i u kojoj studenti dizajna, mladi umetnici, uče na praktičnim primerima umetničkog i dizajnerskog nasleđa, gde pronalaze inspiraciju u našoj umetničkoj prošlosti.

 

Ispred Univerziteta Metropolitan, izložbu „Snaga ljubavi“ je zatvorila PR, Svetlana Maksimović i zahvalila se autorki izložbe što je izabrala Metropolitan i studente Grafičkog dizajna da budu deo jedne umetničke postavke koja se retko viđa – velikana i Oskarom nagrađivanog scenografa kao što je Vlastimir Gavrik. Nakon postavke u Galeriji RTS-a, izložba putuje dalje i biće prikazana u svim državama i gradovima, gde je eminentni umetnik stvarao svoju scenografsku magiju sa snagom ljubavi.