Univerzitet Metropolitan je tradicionalno, već petu godinu za redom učestvovao na Internacionalnom muzičkom, jazz festivalu – Nišville, koji se održava svake godine na Niškoj tvrđavi početkom avgusta meseca. Zahvaljujući uspešnim i vrednim studentima Fakulteta digitalnih umetnosti sa smera Grafički dizajn iz Niša, ove godine je Univerzitet Metropolitan predstavio još kreativniji i bogatiji program posetiocima festivala, koji su tu zbog kvalitetne muzike, dobre atmosfere koju Nišville sa sobom nosi, ali i različitih vrsta umetnosti i mladih umetnika koji su prisutni tokom trajanja najveće kulturne manifestacije kod nas.

 

Studenti sa studijskog programa Grafički dizajn su ove godine prikazali i iscrtavali radove inspirisane Internacionalnim jazz festivalom, prirodom i tvrđavom – ambijentom gde se sam festival i održavao. Pored toga, studenti su ispisivali kaligrafiju, iscrtavali brzopotezne portrete, a za sam kraj Nišville festivala svoju kreativnost su predstavili kroz body art tehniku, takođe sa temom inspirisanom muzičkim jazz festivalom i kaligrafskim elementima. Posetioci su mogli svakog dana da uživaju u izložbi radova FDU studenata i imali su priliku da saznaju sve o Univerzitetu Metropolitan.

 

Drago nam je što smo još jednom bili deo ovog značajnog festivala i omogućili svim posetiocima da uživaju u velikom krativnom ateljeu na otvorenom, jer je Nišville ove godine obeležavao značajan jubilej – četvrt veka dugu tradiciju jazz festivala koja će se pamtiti i prepričavati do naredne godine, ali zajedno sa radovima naših FDU studenata. U nastavku pogledajte fotografije i atmosferu sa 25. Nišville-a.