ZAGRIZI za budućnost – Takmičenje za mlade kreativce

ZAGRIZI za budućnost – Takmičenje za mlade kreativce

19.11.2015.

Univerzitet Metropolitan u saradnji sa kompanijom Sistem:i Apple Solution Expert realizovaće takmičenje iz oblasti dizajna, namenjeno učenicima srednjih škola. Drugi put za redom finale takmičenja biće održano u Beogradu, u subotu 23. januara. Takmičari će imati za zadatak, da koristeći se jednim od četiri navedena softvera, kreiraju idejno rešenje na temu Zagrizi za budućnost.

 

Alati za korišćenje:

  • Garage band

  • Finale cut

  • Photo booth

  • Keynote

Takmičari će imati 6 sati da kreiraju svoju ideju na zadatu temu. Najvažnije je da takmičari budu kreativni jer će upravo najkreativnije idejno rešenje odneti pobedu.

 

Kriterijumi za takmičenje

Takmičenje obuhvata maksimalno 88 učesnika, odnosno 22 tima sa po 4 takmičara. Takmičari mogu da se prijave sa već oformljenim timom, ali i kao pojedinci gde će na kraju prijava organizacioni tim da formira timove naknadno od prijavljenih pojedinaca.

 

Kriterijumi na osnovu kojih će se odrediti najbolje idejno rešenje na takmičenju, na osnovu koje pobednički tim aplicira za glavnu nagradu koju dodeljuje Univerzitet Metropolitan, su sledeći:

  • Kreativnost i inovativnost (60%)

  • Primenljivost (20%)

  • Prezentacija ideje (20%)


Radionice

 

U subotu 19. decembra na Univerzitetu Metropolitan biće održane četiri radionice kada će svi zainteresovani moći da se upoznaju, ukoliko do sada već nisu, sa pomenutim softverima. Takođe, biće predstavljeni mentori koji će tokom takmičenja raditi sa timovima na kreiranju idejnog rešenja.

 

Nagrade

Univerzitet Metropolitan je obezbedio ukupno 4 vaučera u vrednosti od 1.000€ za četvorogodišnje školovanje na Fakultetu digitalnih umetnosti. Članovi pobedničkog tima, kako bi dobili sitpendiju, potrebno je da uspešno prođu intervju sa komisijom Fakulteta digitalnih umetnosti.

 

Specijalna nagrada Sistem:i Apple Solution Expert.

Prijava za radionice, kao i za samo učešće na takmičenju uskoro će biti otvorena. Preporučujemo svim zainteresovanim srednjoškolcima da se prijave na vreme (kada prijave budu bile otvorene) jer je broj mesta na takmičenju ograničen.