Na Univerzitetu Metropolitan, putem platforme Zoom, biće predstavljen projekat ,,ReCulture: Re-branding of Cultural Institutions in Western Balkans’’, u sredu, 31. marta sa početkom u 12 časova. Projekat će predstaviti gospođa Dajana Vujaklija, urednica programa PDP konferencije i menadžerka projekta ReCulture u razgovoru sa dekankom Fakulteta digitalnih umetnosti prof. dr Svetlanom Smolčić Makuljević i MA Madlenom Dašić, profesorkom na Fakultetu digitalnih umetnosti.

 

Motivacija za projekat „Rebrendiranje kulturnih institucija na zapadnom Balkanu“, koji sufinansira program Kreativna Evropa, je podsticanje modernizacije kulturnih institucija zapadnog Balkana kroz redizajn vizuelnih identiteta i uvođenje savremenih alata u njihove komunikacione prakse.

 

Opšti cilj projekta je da stvori osnovu za bolju vidljivost i modernizovani izgled kulturnih institucija zapadnog Balkana, podržavajući međusektorsko povezivanje i saradnju između kulturnih i kreativnih industrija na zapadnom Balkanu i državama članica EU.

 

Učestvujući u ovom projektu, mladi dizajneri dobiće priliku da blisko sarađuju sa istaknutim dizajnerima iz regiona i zemalja EU. Uz pomoć mentora tokom svih faza projekta i korišćenjem stečenih veština, dizajneri će usvajajući društveno i institucionalno nasleđe, stvoriti moderan, inovativan dizajn koji će kulturnim institucijama pomoći da se povežu sa svojom publikom, osiguraju institucionalnu održivost i dobrobit zajednice. Period realizacije projekta je od 01.01.2021. do 30.04.2024. godine.

 

O predavaču: Dajana Vujaklija je suosnivač Ink Fest udruženja sa bogatim iskustvom u pisanju i upravljanju projektima. Od studentskih dana, aktivno je uključena u organizaciju različitih projekata koji se bave temama dizajna, a od dobijanja diplome grafičkog inženjerstva i dizajna, Dajana je radila u različitim organizacionim strukturama kao kustos, menadžer projekata i urednik. Programski uređuje konferenciju posvećenu dizajnu (PDP konferenciju) od 2010. godine; poseduje višegodišnje iskustvo u razvijanju kustoskih koncepata izložbi; inicijatorka je i ko-autorka projekta Reculture: Redesigning of Cultural Institutions in Western Balkans.

 

Više informacija o projektu nalazi se na sledećem linku: https://ec.europa.eu/programmes/creative-europe/content/13-projects-selected-cultural-cooperation-western-balkan-countries_en

 

Ukoliko želite da saznate više o projektu i mogućnostima učešća, pozivamo vas da prisustvujete webinaru koji će se održati u sredu!

 

Prijavite se OVDE >>