Univerzitet Metropolitan, stručni skup MATHVIS – VISMATH i Univerzitet Primenjenih Umetnosti iz Beča, okupili su preko 20 najistaknutijih i najtalentovanijih umetnika i naučnika iz različitih oblasti. Program se otvara 18.09.2014. sa početkom u 17h na adresi: Mikser House, Karađorđeva 46, Beograd.
Ovaj stručni skup omogući će svim učesnicima sa raznih krajeva sveta da svoja umeća i radove prikažu na projektorima. Program je klasifikovan kao rad više različitih naučnika i umetnika, kombinujući matematiku, računarstvo, molekularnu biologiju, film, umetnost i dizajn. Profesionalni umetnici i autodidaktisti će učestvovati u raspravi i unakrsnom ispitivanju o vezama i pristupima nauci (matematici) kroz razgovor i sa posetiocima seminara.
MATHVIS – VISMATH se održava u pratnji istraživačkog projekta TEMPUS VISMATH, počev od završne konferencije projekta na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu. Ciljevi ovog TEMPUS poziva koji je finansiran od strane Evropske Unije, su da se probudi i podigne svest i interesovanje studenata za matematiku, kao i da ove discipline i nauke postanu mnogo interesantnije mlađim generacijama. Projekat podržava razvoj tehnologije i pragmatičnih edukativnih metoda u obrazovanju kod nastavnika i vaspitača u Srbiji, kako u osnovnim tako i u srednjim školama, osnovnim akademskim i postdiplomskim studijama, kao i na tercijalnom nivou. Ovaj projekat nudi svim predavačima odličnu mogućnost da prezentuju matematiku na jako kreativan, interesantan i privlačan način.

 

Umetnici i njihovi saradnici:
Anđelka Simić, Gerhard Funk, The Imaginary Collective, János Szász Saxon, Julia Monaco, Laszlo Bagi, Luis Filipe Rodrigues, Manuel Holunder Heiss, Milan Licina, Monica Gross, Patrick Karaoulanis, Project password (Dirk Huylebrouck, Ruth Mateus Berr, Lei Feng, Moje Menhardt, Waltraud Mohoric, Daniel Thomas Moran, Radmila Sazdanović, Heliane Wiesauer-Reiterer, Gerald Wenzl), Ron Wild, Sama Mara, Stefanie Leinhos, Ulrich Kuehn, Zsuzsa Dardai.

 

Zemlje učesnika:

Austrija, Belgija, Kina, Nemačka, Velika Britanija, Mađarska, Portugal, Srbija, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države.

 

Kustosi: Ruth Mateus – Berr, u saradnji sa Madlenom Domazet I Klelijom Živković

 

Žiri: Članovi TEMPUS – VISMATH projekta