Profesorka Univerziteta Metropolitan, na Fakultetu digitalnih umetnosti, Katarina Kaplarski Vuković će u petak 19. novembra u 18h predstaviti rad na CGA konferenciji koji je pisala u saradnji sa Nikolom Damjanovim iz kompanije Nordeus i Vladimirom Petkovićem iz kompanije Adobe.

 

Profesorka Katarina Kaplarski Vuković predaje na Fakultetu digitalnih umetnostii UX/UI dizajn, kreativnost na veb i mobilnim platformama i  analizu video-igara.

 

Istraživački rad koji će ovom prilikom prezentovati nosi naziv “Virtual reality in art studies: digital sculpting in VR’’, a autori se u njemu bave 3D modelovanjem u okruženju virtuelne realnosti u kontekstu visokog obrazovanja. Oni su u ovom radu istražili trenutno stanje VR softvera za modelovanje koje može da se koristi u stvaralačkom procesu u okviru industrije igara, filmske industrije i digitalne umetnosti, kao i pedagoške, ekonomske i tehnološke aspekte implementacije nastave u VR okruženje na visokoškolskim ustanovama.

 

Rad je originalno napisan i predstavljen na E-learning konferenciji koja je održana u septembru 2021. na Univerzitetu Metropolitan.

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovom LIVE besplatnom predavanju!

 

Registraciju možete izvršiti na https://cgabelgrade.com/