Veliki uspeh studentkinja Univerziteta Metropolitan na 53. Perwoll Fashion Week-u

Veliki uspeh studentkinja Univerziteta Metropolitan na 53. Perwoll Fashion Week-u

16.05.2024.

Za nama je 53. Perwoll Fashion Week uz čiji bogat program je maštalo više od 10.000 posetilaca uživo i preko 800.000 na online platformama. Tradicionalno, poslednji čin kojim se manifestacija zvanično zatvara je dodela nagrada najboljim učesnicima, među kojima su i naše studentkinje!
 
Beogradska nedelja mode je odnegovala mnoge dizajnere, a u svakom svom izdanju, pa nam je i ovoga puta predstavila one koji nastoje da budu dostojni naslednici najboljih. Boreći se za prestižnu nagradu Boris Nikolić za savremeni modni izraz, predstavilo se 20 najtalentovanijih mladih dizajnera.
 
Stručni žiri je imao težak zadatak da odabere šest finalista koji će se na sledećoj nedelji mode predstaviti svojim prvim capsule kolekcijama, a najbolji od njih će poneti nagradu Boris Nikolić i imati samostalnu reviju u okviru prolećne Beogradske nedelje mode 2025. godine. Među najboljima, našle su se i studentkinje Univerziteta Metropolitan: Vila Pajkić i Lena Antić.
 
Osim njih, na konkursu su učestvovale i druge studentkinje studijskog programa Modni dizajn, Ana Vrbić i Helena Plećaš, koje su svojim radovima oduševile prisutne i pokazale izuzetan talenat i posvećenost.
 
Čestitamo našim studentkinjama na ovom velikom uspehu, ponosni smo što su deo Univerziteta Metropolitan!