Univerzitet Metropolitan i ove godine učestvuje na najposećenijem Džez festivalu jugoistočne Evrope – Internacionalnom jazz festivalu – Nišville, koji će se održati od 02. do 11. avgusta 2019. godine na Niškoj tvrđavi. Studenti Fakulteta digitalnih umetnosti, Univerziteta Metropolitana izlagaće svoje radove u okviru izložbe na otvorenom, na Niškoj tvrđavi i to na 2 lokacije:

 

Likovna kolonija – ART TO GO JAZZY

 

Kolonija je pozicionirana u trećem koridoru Niške tvrđave, ispred izgorelih ateljea i na ovoj lokaciji studenti će svakog dana od 20h do 23h, u duhu samog naziva kolonije imati potpunu slobodu u izražavanju i kroz različite sfere umetnosti (kaligrafija, portreti itd.) će predstaviti svoje stvaralaštvo.

 

Takođe, na ovaj način studenti Univerziteta Metropolitan će zajedno sa umetnicima iz zemlje i sveta podstaći obnovu uništenih ateljea i podizati svest o važnosti sećanja na radove istaknutih umetnika koji su zajedno sa zidinama izgoreli.

 

O-SLOBODI-UM

 

Na samom ulazu u Nišku tvrđavu studenti će svakog dana festivala od 20h do 23h raditi Body art svim zainteresovanim posetiocima i oslikavati kombi iz Oldtajmer kluba. Ovako, izlagački prostor Univerziteta Metropolitan na Nišville-u ove godine neće biti samo galerija na otvorenom, već i veliki kreativni atelje.

 

Dođite da zajedno sa našim studentima uživate u sjajnom ambijentu umetnosti, kreativnosti i multikulturalnosti na 25. Nišville-u!