Uspešno završen MET GAME HACKATHON POWERED BY MAD HEAD GAMES, na Univerzitetu Metropolitan

Uspešno završen MET GAME HACKATHON POWERED BY MAD HEAD GAMES, na Univerzitetu Metropolitan

19.12.2023.

Tokom proteklog vikenda uspešno je završen još jedan MET GAME HACKATHON POWERED BY MAD HEAD GAMES, na Univerzitetu Metropolitan. Događaj je bio pun energije, kreativnosti i iznenađenja za sve učesnike.

 

Srednjoškolci iz Beograda i Niša okupili su se kako bi kreirali svoje prve video igre, a uz podršku naših partnera kompanije MAD Head Games, hackathon je bio nezaboravan.

 

Na samom početku, timovima je otkrivena tema takmičenja i krenuli su u proces stvaranja. Radionice o kreiranju video igara i kako prezentovati ideju pripremile su ih za izazove koji su ih očekivali. MET mentori su bili tu da pruže savete i podršku, a atmosfera je bila prepuna uzbuđenja.

 

Timovi su vredno radili 24 sata na Univerzitetu Metropolitan, koristeći obezbeđenu opremu za rad. Fun room je bio omiljeno mesto za odmor, druženje i zabavu tokom pauza.

 

Kada je došlo vreme za prezentacije, timovi su pokazali izvanrednu kreativnost i veštine. Video igre koje su kreirali bile su impresivne, a prezentacije su oduševile žiri.

 

Pobednički tim u Begradu je: tim Končar koktel klub, u sastavu Filip Atanacković, Nikola Dobre, Marko Momčilovič i Filip Savić.

 

Pobednič tim u Niša je: tim PaLoKo, u sastavu, Viktor Pađen, Luka Brkić, Luka Božinović i Konstantin Nađ.

 

2. mesto, u Beogradu osvojio je: tim Taoci 18, u sastavu, Luka Korolija, Roman Parifentiev, Novak Đorđević i Vlasta Đurović

2. mesto, u Nišu osvojio je: tim NGA, u sastavu Darko Stamenković, Uroš Simonović, Đorđe Petrović.

3. mesto, u Beogradu osvojio je: tim :3, u sastavu, Marija Ljubojević, Luna Prtenjača, Milica Marković, Vidak Rajković Marić.

3. mesto, u Nišu osvojio je: tim Cipiripi, u sastavu Miljan Mitrović, Đorđe Vučković, Stevan Ranđelović, Mihajlo Petković

 

Najbolje plasirani timovi su nagrađeni vaučerima za dalje školovanje na Univerzitetu Metropolitan, dok su vredne robne nagrade stigle od partnera, MAD Head Games-a, kojima se zahvaljujemo na dugogodišnjoj podršci i saradnji.

 

Ovom prilikom želimo da izrazimo iskrenu zahvalnost svim MET mentorima, studentima koji su neumorno radili i doprineli uspehu ovog događaja. Hvala vam još jednom na vašoj neizmernoj podršci, stručnosti i zalaganju koje je učinilo ovaj događaj ne samo takmičenjem, već i platformom za razvoj mladih talenata.

 

Takođe, posebnu zahvalnost dugujemo žiriju – MA Mile Kocev, MA Milan Ličina, Miloš Stanišić (MAD Head Games), dr Petar Pejić i asistentima Tamari Vukadinović i Igoru Sabu.

 

Hvala na donaciji i našim dugogodišnjim partnerima kompaniji Knjaz Miloš i Marbo. Vaša podrška je neprocenjiva! Veiliko hvala i Caribic Pici, kao i Maboo domaćim kiflicama i BG sendvičima!

 

Ovaj hackathon nije samo bio takmičenje, već i prilika za sticanje novih veština, upoznavanje sa ekspertima iz ovih oblasti i izgradnju prijateljstava unutar gejmerske zajednice.

 

Sa nestrpljenjem očekujemo sledeći događaj koji vam organizujemo, kako bi nastavili ovu inspirativnu avanturu!