Uspešno završen 1. MET & ILEDA Data Viz hakaton za studente i srednjoškolce

Uspešno završen 1. MET & ILEDA Data Viz hakaton za studente i srednjoškolce

23.10.2023.

Univerzitet Metropolitan uspešno je, po prvi put ove godine, organizovao timski MET & ILEDA DataViz hakaton, koji je trajao 24h i održao se u prostorijama Univerziteta Metropolitan u Nišu.

 

Svi studenti i srednjoškolci koje zanima oblast informacionih tehnologija, Big Data i načini njihovog prikazivanja, imali su priliku da se oprobaju u ovoj oblasti i daju nam svoj predlog prikaza podataka.

 

Svi učesnici su dobili bazu podataka koju su mogli da koriste prilikom rešavanja zadatka. Njihov zadatak je bio da svoju kreativnost i veštine iskažu u analizi i obradi podataka, a prvog dana takmičenja smo ih obavestili da će tema biti – “Vizuelizacija podataka iz edukativnih sistema”.

 

1. Mesto osvojio je tim Q2V sa Univerziteta Metropolitan, čiji su članovi bili: Nikola Petković, Luka Kostić, Milica Golubović i Vukašin Veličković.
 
2. Mesto: BITBAJT, iz gimnazije Bora Stanković u Nišu, čiji su članovi bili: Petar Bogdanović, Teodora Obradović, Marina Stojilković, Jakov Sekulić i Vuk Alesandrov.
 
3. Mesto: NAŠ TIM čiji su članovi bili Luka Lazarević, Marko Anđelković, Stefan Ćirković, Nikola Mićović i Aleksandar Zaharijev.

 
Posebnu nagradu za timski duh osvojio je tim FIRMA, iz elektrotehničke škole Mija Stanimirović u Nišu, čiji su članovi bili Mihajlo Dinić, Nemanja Marković i Sara Milojević.
 
Hakaton je finansiran iz projekta ILEDA – Improving online and blended learning with educational data analytics”, ref. broj 2021-1-BG01-KA220-HED-000031121

 

Čestitamo pobednicima i svim učesnicima, vidimo se uskoro na nekom sličnom događaju koji pripremamo!