Uspešno realizovan projekat „Most uspešnih žena Srbije i Malte“

Uspešno realizovan projekat „Most uspešnih žena Srbije i Malte“

10.01.2024.

U toku 2023. godine, od jula do decembra, na Malti je uspešno sproveden projekat pod nazivom „Most uspešnih žena Srbije i Malte“, organizovan od strane Srpskog obrazovno kulturnog centra Sveta Jelena Anžujska i Međunarodnog kluba poslovnih žena Malta, u okviru Udruženja poslovnih žena Srbije. Projekat je podržan sredstvima Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

 

Početak realizacije projekta obeležen je na Malti je, 27. juna 2023. godine, inspirativnim i veoma posećenim predavanjem sa temom „Reinovacija poslovanja – Živeti sa cunamijem“ koje je dr Tatjana Mamula Nikolić održala za sve zainteresovane sunarodnike koji rade na ovom ostrvu.

 

Cilj ovog projekta posvećen je jačanju kapaciteta srpskih preduzetnica na Malti putem online edukacije, podsticanjem umrežavanja ženskog preduzetništva između Srbije i Malte, kao i promocijom ovog umrežavanja u oba pravca. Program je obuhvatio dodatno obrazovanje 20 polaznica kroz online radionice i predavanja iz oblasti poslovanja „Bez alata nema zanata“ i oblasti marketinga „Digitalni marketing“.

 

Stručno vođstvo i obuka o poslovnim alatima bili su povereni dr Tatjani Mamula Nikolić, profesorki na Fakultetu za menadžment Univerziteta Metropolitan, dok je online radionicama digitalnog marketinga rukovodila Marija Maksimović, saradnica na istom fakultetu.

 

Veći deo vremena tokom radionica posvećen je unapređenju poslovnih veština kroz interaktivne vežbe koje su podsticale kreativnost polaznica. Postignuti rezultati su naišli na odobravanje i konstruktivne sugestije moderatorke, što je dodatno motivisalo polaznice da i nakon završetka projekta nastave sa unapređivanjem svojih poslovnih veština. Radionice Digitalnog marketinga su izazvale veliko interesovanje svih učesnica projekta, koje su prepoznale ovu priliku kao odličan način za proširenje znanja i veština u oblasti digitalnog marketinga, kao i pripremu za uspešno promovisanje svojih poslova na internetu.

 

Sa zahvalnošću prema svim učesnicama projekta, instruktorkama dr Tatjani Mamula Nikolić i Mariji Maksimović, čije su ažurnost i posvećenost bile ključne za besprekorno funkcionisanje projekta, Anđelija Trajković, jedna od polaznica, deli svoje utiske: „Upoznavajući se sa različitim uspešnim poslovnim ženama, njihovim načinima poslovanja, ali i profesorkama koje na jasan i praktičan način pokazuju kako se pojedini poslovni alati i kanali digitalnog marketinga koriste za izlazak na tržište i unapređenje poslovanja, dobila sam još veću motivaciju da se dalje usavršavam i ulažem kako u svoje obrazovanje, tako i u profesionalno opredeljenje.“

 

Olivera Vasic-Brčerević, koordinatorka projekta