Uspeh – što da ne? i tema koja je pokrenula studente Univerziteta Metropolitan da se zamisle, i bez straha krenu u potragu za poslom svojih snova, nakon održanih predavanja Met alumnista na Metropolitanu u Beogradu.

 

Studentska organizacija Met Lab je organizovala još jedan „Met Alumni Talks“ i ugostila alumniste UM-a, koji su bili odlični predavači i svoja višegodišnja, profesionalna iskustva nesebično podelili sa prisutnima.

 

Predavanje Ane Penjović sa Fakulteta za menadžment je ostavilo jak utisak na studente, jer je kroz lični primer opisala koliko i kako je potrebno raditi na sebi, prevazići svoje nedostatke, odnosno ne plašiti ih se, već ih prigrliti i raditi na njima. Ana je zaposlena u firmi ProNet Media koja već 8 godina uspešno posluje na domaćem, a od skoro i na međunarodnom tržištu.

 

Ikonija Zdravković sa Fakulteta digitalnih umetnosti je prisutnima dala vetar u leđa i odagnala im strah od pitanja – Šta ja hoću, čime bih se bavio/la? i slično. Ikonija je kroz lični primer objasnila kako se ona susretala sa ovim problemom tokom studiranja, i kako je menjala svoj karijerni put dok nije pronašla ono što joj odgovara u kompaniji I&F McCann grupa.

 

Ana Rodić sa Fakulteta informacionih tehnologija je održala takođe sjajno predavanje, gde se za početak predstavila prisutnima kako bi shvatili koji je njen profil i zašto je zaposlena u svetskoj kompaniji Ernst&Young. Ana je govorila o svojoj profesionalnoj karijeri, raznim i zadivljujućim stvarima koje je radila tokom studija, kako je postigla sve to, i kako joj mnogobrojne obaveze nisu teško pale, jer je zapravo radila ono što voli. Njena motivaciona rečenica glasi: Have fun and do everything passionately!

 

Nakon završenih predavanja koja su bila sjajna, naši alumnisti su dobili i Zahvalnice, koje je uručio Nemanja Petrović, novi predsednik Met Lab studentske organizacije. Poruka koju su prisutni poneli sa još jednog „Met Alumni Talks-a“ jeste da treba pratiti svoje snove, koliko god to zvučalo kao kliše, ali ukoliko verujete u nešto i radite na tome, napredujete iz dana u dan – uspeh je neibežan i trud se uvek isplati. Međutim ne treba zaboraviti i na mali predah, uzeti pauzu i zabaviti se!