Uspešno održan prvi MET MET Design Weekend u Beogradu i Nišu

Uspešno održan prvi MET MET Design Weekend u Beogradu i Nišu

5.03.2024.

Na Univerzitetu Metropolitan, u Beogradu i Nišu, tokom prethodnog vikenda održao se prvi MET Design Weekend. Ovaj jedinstveni događaj okupio je mlade dizajnere, umetnike i kreativce iz različitih disciplina – Grafičkog dizajna, Dizajna interaktivnih medija i Modnog dizajna, pružajući im priliku da istraže najnovije trendove i tehnike u svetu dizajna.

 

Na događaju učesnici su imali priliku da čuju inspirativne govornike: iskusne stručnjake iz oblasti dizajna, koji su delili svoja iskustva, izazove i vizije koje oblikuju današnji svet dizajna kroz panel diskusije i predavanja. Imali su priliku da učestvuju u interaktivnim radionicama koje su pokrivale različite aspekte dizajna. Takođe su se povezali sa stručnjacima iz industrije, kao i sa svojim vršnjacima, stvarajući veze koje će oblikovati njihovu karijeru u dizajnu.

 

Ovom prilikom specijalno je i organizovana i Pop-up izložba studenata Univerziteta Metropolitan, kao i ARTISTS ANONYMOUS, fueled and powered by Univerzitet Metropolitan izložba koja je bila humanitarnog karaktera.

 

Čestitamo takmičarima koji su bili najbolji i osvojili vredne nagrade vaučere 1. mesto – 1.000€, 2. mesto 700€, 3. mesto 500€, za studije na Fakultetu digitanih umetnosti.

 

Beograd:
 
Grafički dizajn:

 1. mesto Emilija Tomić
 2. mesto Marta Pavasović
 3. mesto Maša Petković

 
Dizajn interaktivnih medija:

 1. mesto Aleksa Radović
 2. mesto Marko Cvetković
 3. mesto Dejana Popović

 
Modni dizajn:

 1. mesto Sofija Krsmanović
 2. mesto Anja Bojović
 3. mesto Iv Unterhofer

 

Niš:
 

 1. mesto osvojila je Jana Džunić
 2. mesto osvojila je Anastasija Vučković
 3. mesto osvojila je Lana Zdravković

 

Svi učesnici su uživali u zabavi uz podršku partnera kompanija Guarana, Aqua Viva,Tube i PepsiCo, kojima se i ovog puta beskrajno zahvaljujemo na podršci.

 

Veliko hvala našim gostujućim panelistima i profesorima sa MET-a, u Beogradu – Aleksandaru Veljkoviću, Milanu Ličini, Kristini Simić, Katarini Stefanović i Uni Stupar Jokić moderatoki panela. U Nišu – Branki Petronijević, Ivanu Živanoviću, Sari Stojmenović i Tiani Šćekić .

 

Takođe, zahvaljujemo se našim fantastičnim MET mentorima, kao i stručnom žiriju na posvećenom vremenu!

 

MET Design Weekend bio je prilika da zaronite u svet kreativnosti, steknete nova znanja i iskustva i razmenite ideje sa stručnjacima i vršnjacima iz oblasti dizajna i otvorite put ka svojoj budućnosti! Vidimo se sledeće godine!