U okviru projekta Univerziteta Metropolitan ,, MET Talks” održala se interaktivna radionica na engleskom jeziku na temu ,,Technology, retail and the future”, na kojoj je predavač bio Jan-Vilem Doker, generalni direktor Delhaize Srbija.

 

Veoma smo ponosni što smo i ovog puta imali prliliku da primimo izvrsnog eksperta iz biznisa kao što je g. Doker. Profesorka na Fakultetu za menadžment, Univerziteta Metropolitan, Ana Bovan bila je inicijator i domaćin radionice, a fasilitator bio je g. Ivan Jovanović, iz ESEM Biznis škole, inače alumnista našeg Univerziteta.

 

Jan-Vilem Deker je svoje znanje i iskustvo stekao radeći u brojnim internacionalnim kompanijama. Kao glavni izvršni direktor Delhaize Srbija učestvovao je u izgradnji i plasiranju svima poznatih brendova Maxi, MegaMaxi, Tempo, Shop Go i Maxi Online. Trenutno je takođe i na poziciji CEO Fit For Free and Sport City. Početak njegove karijere obeležio je rad u kompaniji Nestle, na poziciji brend ambasadora. Dalje poslovanje je nastavio u kompaniji Philips, radeći kao direktor marketinga, a zatim kao generalni menadžer. Svoje veliko iskustvo u biznisu koji kombinuje sa savremenim tehnologijama podelio je sa našim studentima i gostima.

 

Na radionici svi prisutni imali su priliku da se približe, bolje upoznaju i diskutuju o zanimljivim temama kao što su: uloga tehnologije u maloprodaji, kako ćemo kupovati u budućnosti, kako izgleda prosečan dan jednog direktora velike kompanije sa više hiljada zaposlenih, koje sve poslove mogu raditi mladi menadžeri i IT studenti i mnoge druge.

 

Univerzitet Metropolitan koristi ovu priliku da se zahvali profesorki Ani Bovan na organizovanju ovog događaja i hvala g. Dokeru, koji je izdvojio vreme i našim studentima priredio jako korisno i inspirativno predavanje!