Tokom vikenda održan je prvi dizajnerski online hakaton u Srbiji – Design never sleeps za srednjoškolce, u organizaciji Univerziteta Metropolitan i Guarane. Sam događaj je trajao 2 dana, a svi timovi su imali 24h da odgovore na temu koju im je zadala upravo Gurana na samom početku takmičenja – Dizajn paterna za Guarana Summer Merch i osvoje vredne nagrade.

 

Za glavnu nagradu od 1.000€ za studije na Fakultetu digitalnih umetnosti, kao i nagradu iznenađenja od Guarane „borilo se“  ukupno 16 timova, a svi timovi imali su podršku mentora, studenata Fakulteta digitalnih umetnosti tokom trajanja celog takmičenja.

 

Na početku samog druženja, takmičari su imali radionicu „ Ilustracija“, koju su održali asistent Petar Cvetković i profesorka Madlena Dašić, sa Fakulteta digitalnih umetnosti.

 

U nedelju, drugog dana takmičenja održana je još jedna radionica –„Kako prezentovati ideju“ koju je održala saradnica u nastavi Fakulteta za menadžment- Sanja Šunjevarić.

 

Žiri je na osnovu prikazanih kreativnih rešenja i brilijantnih ideja imao težak zadatak, da izabere prva tri mesta koja će osvojiti vredne nagrade UM-a i Guarane. U sastavu stručnog žirija na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu bili su: prof. Boris Kuzmanović, prof. Milica Slijepčević i prof. Neda Šormaz, profesori  Fakulteta digitalnih umetnosti i Fakulteta za Menadžment.

 

Prvo mesto i nagradu od 1.000€ za prvu godinu studija na Fakultetu digitalnih umetnosti, osvojio je tim pod nazivom „ Wakanda Galactic” koji su činili – Iva Petković, Veljko Stanković, Ilija Dinčić i Anastasija Rajković.

 

 

Drugo mesto i nagradu od 700€ za prvu godinu studija na Fakultetu digitalnih umetnosti, pripalo je timu „ Jumanju” koji su činili – Andrija Berner, Andrijana Velisavljev, Dunja Ignjatović, Filip Jovanović i Kristina Beronja.

 

 

Treće mesto je zauzeo tim „ Kaledora” u sastavu – Teodora Todorović, Lea Tomić, Isidora Milenković i Katarina Stojanović, koje su osvojile nagradu od 500€ za prvu godinu studija na Fakultetu digitalnih umetnosti.

 

 

I ovog puta smo pokazali jačinu talenta i toga da daroviti srednjoškolci mogu u roku od 24h da osmisle i stvore izvanredne, zanimljive i kreativne radove. Čestitamo pobednicima i svim takmičarima još jednom!