USKRŠNJE HUMANITARNE AKCIJE ZA PRIHVATILIŠTE I SVRATIŠTE ZA DECU BEOGRADA I UDRUŽENJE MNRO IZ NIŠA

USKRŠNJE HUMANITARNE AKCIJE ZA PRIHVATILIŠTE I SVRATIŠTE ZA DECU BEOGRADA I UDRUŽENJE MNRO IZ NIŠA

20.04.2022.

Studenti i stipendisti Univerziteta Metropolitan centra u Beogradu Nišu, organizovali su humanitarne akcije inspirisane uskršnjim praznicima, a cilj samih akcija bio je iznenađenje mališana iz Prihvatilišta i svratišta za decu Beograda i Udruženja MNRO iz Niša.

Prihvatilište za decu Beograda je ustanova koja zbrinjava neke od najosetljivijih društvenih grupa mladih iz cele Srbije uzrasta 7–18 godina. Prihvatilište za decu zbrinjava i pruža sigurnost i deci žrtvama porodičnog nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, kao i deci žrtvama trgovine ljudima, deci bez roditeljskog staranja i „deci ulice“.

Društvena i moralna važnost ovakve institucije je ogromna i zbog toga je Prihvatilište za decu i odabrano da bude mesto održavanja ovakvog događaja. Naši studenti Fakulteta za menadžment, Fakulteta digitalnih umetnosti i Fakulteta informacionih tehnologija, ovom prilikom mališane su obradovali kreativnom radionicom, na kojoj su oslikavali uskršnja jaja i pravili uskršnje čestitke, s ciljem da im ovaj Uskrs ostane u najlepšem sećanju. Takođe, pripremljeni su i poklon paketi, koji su dodatno obradovali i usrećili decu.

Bez obzira što su povod ovog druženja uskršnji praznici, uvek je pravo vreme za organizovanje aktivnosti koje imaju za cilj pomoć i podršku onima kojima je to najpotrebnije, a Univerzitet Metropolitan obećava da će se truditi da ovakve akcije postanu još češće, da i u budućnosti nastavi da doprinosi kreiranju lepih uspomena, koje su značajne u odrastanju svakog deteta. 

Hvala Prihvatilištu i svratištu za decu Beograda i Udruženju MNRO iz Niša na gostoprimstvu i hvala našim sjajnim studentima koji su uvek tu da osmisle i realizuju ovakve akcije!