Uručene nagrade najuspešnijim polaznicima Regionalnog centra za talente Beograd II, na Univerzitetu Metropolitan

Uručene nagrade najuspešnijim polaznicima Regionalnog centra za talente Beograd II, na Univerzitetu Metropolitan

14.06.2023.

U utorak 13. juna na Univerzitetu Metopolitan u Beogradu, održana je svečana dodela diploma Regionalnog centra za talente Beograd II. Tom prilikom diplome su uručene pobednicima republičkih takmičenja po naučnim oblastima, kao i na osnovu istraživačkih radova mladih talenata Srbije. Univerzitet Meropolitan i Regionalni centar za talente Beograd II već 17 godina uspešno sarađuju. Ovom prilikom odlučili smo tu saradnju da obeležimo i ugostimo najuspešnije polaznike Centra i zajedno im dodelimo nagrade za školsku 2022/2023 godinu.

 

Svečanu dodelu nagrada otvorio je Nikola Srzentić, rukovodilac Regionalnog centra za talente Beograd II, a sve prisutne pozdravila je profesorka dr Dragan Domazet, predsedink Univerziteta Metropolitan. Profesor je čestitao pobednicima u ime Univerziteta Metropolitan i podsetio prisutne  na koje sve načine, kroz takmičenja i konkurse, mladi talenti mogu da osvoje stipednije na Univerzitetu Metropolitan.

 

Od svog osnivanja, Univerzitet Metropolitan podržava talenat mladih stipendijama, za sve četiri godine osnovnih akademskih studija na, za osvojena prva tri mesta na republičkim takičenjima iz oblasti informatike. Ovom prilikom stipendija za studije na Fakultetu informacionih tehnologija, za sve 4 godine uručena je Rajku Lapčeviću, učeniku VIII gimanzije, koji je osvojio III mesto na smotri istraživačkih radova učenika srednjih škola i III mesto na Internacionalnoj konferenciji mladih naučnika.

 

Hvala Nikoli Srzentiću i Regionalnom centru za talente Beograd II na besprekornoj saradnji i čestitamo Rajku Lapčeviću na dobijenoj stipendiji, dobro došao na Univerzitet Metropolitan!