UNIVERZITET METROPOLITAN NA ZAVRŠNOM TRANSNACIONALNON PROJEKTNOM SASTAKU U OKVIRU  FUTUREMATH PROJEKTA

UNIVERZITET METROPOLITAN NA ZAVRŠNOM TRANSNACIONALNON PROJEKTNOM SASTAKU U OKVIRU FUTUREMATH PROJEKTA

25.11.2022.

Na transnacionalnom projektnom sastanku u Temišvaru, Rumuniji, održanog 14-16. oktobra 2022. godine, diskutovano je o do sada ostvarenim rezultatima projekta: “Mathematics of the Future: Understanding and Application of Mathematics with the help of Technology (FUTUREMATH)“,  ref. Broj: 2020-1-RS01-KA203-065388. Učesnici FUTUREMATH projekta su pored Univerziteta Metropolitan i Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitet Goce Delčev u Štipu, Sojuz – istraživački centar Skoplje, Politehnički Univerzitet u Temišvaru.

 

Na projektnom sastanku naši predstavnici su bili prof. dr Vladimir Milićević i asistent Aleksandra Stevanović. Na sastanku su diskutovani svi ostvareni rezultati kao i završni zaključci celokupnog projekta, gde je Fakultet informacionih tehnologija predstavio niz lekcija koje su razvijene u okviru FUTUREMATH projekta, a koji su tokom prethodne školske godine bile predstavljene studentima Fakulteta informacionih tehnologija. Inovativne STEAM metode su uključene na predmetima Matematika, Diskretne strukture, Uvod u objektno – orijentisano programiranje, Blokčejn tehnologija u zaštiti podataka i Veštačka inteligencija.

 

Nastavnici i saradnici Fakulteta informacionih tehnologija, nastavljaju da primenjuju inovativne STEAM metode, koje su razvijene u okviru FUTUREMATH projekta.

 

Ukoliko želite više da saznate o projektu FUTUREMATH možete naći na linku projekta: https://futuremath.pmf.uns.ac.rs/