Univerzitet Metropolitan će i ove godine imati priliku da pokaže na koji način studenti Fakulteta digitalnih umetnosti spajaju nauku i umetnost u okviru XII Festivala nauke, najveće manifestacije iz oblasti promocije nauke i obrazovanja. Festival nauke se održava na Beogradskom sajmu u halama 3, 3a i 5 od 29. novembra do 02. decembra 2018. godine, sa temom „Zemlja budućnosti“.

 

Studenti FDU-a uz mentorstvo svojih profesora će prikazati „Stellar“ – interaktivnu postavku koja predstavlja gejmifikovano iskustvo istraživanja okolnih zvezda i nebeskih tela u okolini planete Zemlje. Posetioci se nalaze u ulozi istraživača i analitičara novih materijala koji mogu da predstavljaju zamenu za destruktivne ili nove izvore obnovljivih resursa. Takođe posetioci imaju zadatak da otkriju pet elemenata koji će im ukazati na novi izvor energije, kroz istraživanje digitalno osmišljenih i ilustrovanih okruženja.

 

Na Festivalu nauke će učestvovati više od 60 naučih i obrazovnih institucija, udruženja, ali i pojedinaca iz Srbije i inostranstva. Očekujemo vas uchill zoni“ hale 3, gde će Univerzitet Metropolitan sa svojim kreativnim studentima prikazati interaktivnu postavku „Stellar“ i gde će prisutni biti u prilici da se zajendo sa nama poigraju u svemiru!