Univerzitet Metropolitan na dve lokacije u okviru jubilarne 15. Noći muzeja

Univerzitet Metropolitan na dve lokacije u okviru jubilarne 15. Noći muzeja

16.05.2018.

I ove godine Univerzitet Metropolitan biće jedan od učesnika na kulturnoj manifestaciji – Noć muzeja i to na dve lokacije u Beogradu, u okviru galerije Pro3or (Koče Popovića br. 9) gde će studenti FDU-a crtati portrete posetilaca i u Uzun Mirkovoj ulici, gde će „Artists Anonymous Belgrade“ prodavati radove dizajnera iz različitih branši, pod poznatim sloganom – Mi kreiramo, Vi kupujete, Mi doniramo!
 
Ova manifestacija je jedna od najposećenijih u oblasti kulture i biće održana u subotu 19. maja 2018. godine, a programska tema jubilarne 15. Noći muzeja nosi naziv „Pobede i pobednici“.
 
Dekanka Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, Katarina Kaplarski (contraart.com), predstaviće Univerzitet na samostalnoj izložbi na kojoj istražuje granice stvaralaštva u digitalnoj tehnologiji. U skladu sa tim, od 17h do 21h svi posetioci će moći da se popnu na pravi „Digitalni Monmartr“, na kome ih sa digitalnim tablama čekaju studenti Fakulteta digitalnih umetnosti i crtaju portrete, koji će biti dostavljeni putem mail-a.
 
Odličan suvenir sa Noći muzeja na kojoj god lokaciji da posetite Univerzitet Metropolitan, zar ne?