Deseta godina za redom kako se održava trodnevna konferencija Hoću-Neću baš taj fakultet u Sokobanji, koja ima za cilj da učenicima srednjih škola pomogne pri izboru fakulteta koji će upisati, kao i profesije kojom će se u budućnosti baviti.
 
Pored državnih i privatnih fakulteta, ove godine će se na Konferenciji „Hoću-Neću baš taj fakultet 2019“ predstaviti i Univerzitet Metropolitan sa svoja tri akreditovana fakulteta, kao i kroz zanimljive radionice koje će voditi vrhunski stručnjaci iz oblasti IT-a, marketinga i dizajna – profesori Metropolitana. Radionice će biti interaktivnog tipa, gde nije potrebno predznanje. Takođe za sve prisutne srednjoškolce UM je pripremio i specijalne nagrade iznenađenja.
 
Radionice koje organizuje Univerzitet Metropolitan su: Javni nastup“ koju će voditi profesorka dr Tamara Vučenović sa Fakulteta za menadžment, stručnjak u oblasti komunikacija i medija; „Kako da postanem etički haker?“ radionica profesora dr Igora Franca sa Fakulteta informacionih tehnologija i stručnjaka iz oblasti informacione bezbednosti, digitalne forenzike, bezbednosti operativnih sistema, računarskih mreža, baza podataka i radionica „Ilustracija priča uvek i svuda“ profesora mr Borisa Kuzmanovića sa Fakulteta digitalnih umetnosti, jednog od naših najboljih ilustratora, sa opusom od preko 1000 ilustracija, kako za decu tako i za odrasle, dobitnika mnogih prestižnih ilustratorskih nagrada.
 
Kroz samu Konferenciju i radionice srednjoškolci će imati priliku da se edukuju, prošire svoje znanje iz različitih oblasti koje će im značiti za buduće obrazovanje i izbor profesije. Za kraj svakog dana planirana je i zabava u vidu tematskih žurki, kako bi učesnici ovog divnog događaja nastavili svoje druženje. Vidimo se u Sokobanji od 01. do 03. i od 15. do 17. februara.