UNIVERZITET METROPOLITAN I ARTISTS ANONYMOUS U ZAGRLJAJU OVOGODIŠNJEG MIKSER FESTIVALA

UNIVERZITET METROPOLITAN I ARTISTS ANONYMOUS U ZAGRLJAJU OVOGODIŠNJEG MIKSER FESTIVALA

3.06.2021.

Osmi Mikser festival, najveći regionalni događaj kreativnosti i inovacija, pod sloganom “Zagrljaj” odražan je 26 – 28. maja ove godine na posebnoj lokaciji – Zornića kuća koja je smeštena u idiličnom pejzažu između Kosmaja i Lipovačke šume.

 

Mikser festival je godišnji kulturni događaj koji promoviše inovativne, održive i društveno angažovane ideje u dizajnu, arhitekturi, urbanističkom planiranju, novim tehnologijama, umetnosti, muzici i komunikacijama.

 

Univerzitet Metropolitan, njegovi studenti i organizacija Artists Anonymous pronašli su svoje mesto i pomogli u obeležavanju i zaokruživanju jedanog od najtežih perioda u novijoj globalnoj istoriji. Socijalna distanca nije značila samo fizičku distancu, već je u velikoj meri određivala emocionalnu neravnotežu i usporavala socijalne, kreativne i poslovne kapacitete pojedinaca. Neprekinuti trodnevni dijalog između umreženih aktera iz gotovo svih područja društvene akcije bavio se najviše upravo ovom temom. Mikser festival 2021. bio je poziv na opštu mobilizaciju svih progresivnih snaga oko agende za bolji vazduh, čistiju vodu, zdravije gradove, kružnu ekonomiju, poboljšano zakonodavstvo, socijalnu solidarnost, održivi dizajn i ojačanu kulturu, a upravo to je ono gde se AA najviše pronalazi i ono što ga definiše – socijalno angažovana umetnost.

 

Svi zainteresovani mnogobrojni posetioci festivala, iz različitih delova sveta, mogli su da na našem štandu kupe unikatne, autentične radove od različitih autora i svoj novac doniraju u humanitarne svrhe.

 

Madlena Dašić, profesorka Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan koja je i osmislila sam koncept neprofitabilne organizacije Artists Anonymous, fueled and powered by Univerzitet Metropolitan održala je ovom prilikom radionicu na temu “ Samo zeleno – Održivi grafički dizajn“.

 

Zahvaljujemo se Mikser festivalu na pozivu i na prilici da zajedno sa mogobrojnim umetnicima pokažemo da ima nade i optimizma i da sve propuštene zagrljaje možemo pretvoriti u novu, pozitivnu energiju!