Prošle godine je na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu i Nišu održan prvi dizajnerski 24h hakaton – Design Never Sleeps, powered by Univerzitet Metropolitan & Guarana, na kome su učestvovali srednjoškolci završne godine iz cele Srbije, i koji su predstavili fenomenalna dizajnerska rešenja za novi dizajn Guarana limenke – od kojih su neka završila kao novo pakovanje i proizvod u slobodnoj prodaji.

 

Tim Plavi Pixel, koji je prošle godine osvojiо drugo mesto na dizajnerskom hakatonu u Nišu, za idejno rešenje Guarana-Study limenke, a u čijem sastavu su bili:  Andrea Paolillo, Ksenija Stanković, Sandra Milanović i Emilija Mladenović, su zapravo pobednici takmičenja – Design Never Sleeps, jer je njihov dizajn privukao pažnju Guaraninog tima.  Ubrzo je usledio poziv za tim Plavi Pixel od strane Kompanije Knjaz Miloš, koji su bili oduševljeni dizajnerskim rešenjem za Study limenku i organizovan je sastanak oko preuzimanja kreativnog dizajnerskog rešenja, za upotrebu novog pakovanja limenke, ali i novog ukusa Guaraninog proizvoda koji je nazvan – BRAINER.

 

Ovo je bio veliki uspeh za Andreu, Kseniju, Sandru i Emiliju koji su postali deo Guaranine porodice i čiji se dizajn nove BRAINER Guarana limenke sada nalazi na rafovima prodavnica širom Srbije i regiona. Kako kažu iz Guarana tima – „Nismo previše mozgali oko Brainera. Pozvali smo naše drugare da to učine za nas. Univerzitet Metropolitan je organizovao dizajnerski hakaton, a naši drugari iz Niša su se baš fokusirali na zadatak. Tada srednjoškolci, sada studenti Grafičkog dizajna su baš pokidali ovaj dizajn.“

 

Konkurencija je bila neočekivana na prošlogodišnjem takmičenju, gde se za glavnu nagradu od 1.000€ za studije na Fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, kao i nagradu iznenađenja od strane Guarane „borio“ veliki broj talentovanih srednjoškolaca.

 

Otvorene su prijave za ovogodišnji hakaton – Design Never Sleeps na Univerzitetu Metropolitan, gde očekujemo nove kreativce da nas impresioniraju svojim dizajnerskim rešenjima. Detaljnije informacije o takmičenju pogledajte na zvaničnoj strani hakatona >> www.met.rs/designneversleeps