Održano je najveće gejmersko takmičenje za srednjoškolce – MET Game Hackathon na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu, gde je pobednički tim Roze Tuljani u sastavu: Filipa Strake, Radovana Račića, Milana Božića i Ivana Jovanovskog iz Pančeva i Elektro tehničke škole „Nikola Tesla“, osvojio vaučer od 1.000 za studije na Fakultetu informacionih tehnologija i vrednu nagradu od partnera takmičenja, gejmerske kompanije Mad Head Games.
 
Na takmičenju je učestvovalo 8 timova koji su svoju ideju razvijali tokom 24h, a tema MET Game Hackathon takmičenja je bila – Chain reaction. Na početku samog takmičenja, učesnici su imali radionicu „Javni nastup“ koju je održala Maja Barać, ekspert iz strateških komunikacija u oblasti politike, ekonomije i medija, sa zavidnim novinarskim iskustvom. Svi takmičari su imali mentore koji su bili od velike pomoći tokom celog takmičenja. Srednjoškolci nisu morali da imaju prethodno iskustvo u kreiranju video igara, kao i programersko predznanje, jer je cilj takmičenja bio da upravo to i nauče na Univerzitetu Metropolitan. Mentori sa UM-a su bili: asistenti Marko Tanić, Igor Sabo i Vuk Mihailović Takimoto, kao i student FIT-a Stefan Grujić koji je sa takmičarima bio od početka do samog kraja hakatona. Takođe takmičare je podržao i Filip Žarković, ispred kompanije Mad Head Games, koji je bio i drugi dan takmičenja, u sastavu žirija.
 
Žiri je pobedničke timove određivao na osnovu kreativnosti i inovativnosti, kao i prezentovanja ideje kroz timski rad. Žiri su činili – profesor Fakulteta digitalnih umetnosti, dr Rastko Kukić, asistent na Fakultetu informacionih tehnologija Igor Sabo i predstavnik gejmerske kompanije Mad Head Games, programer i producent Filip Žarković. Žiri je imao tešku odluku pri izboru pobednika za prva tri mesta i naknadno je odlučeno da će tim pod nazivom Glitched Dream koji su činili Nevena Milenković i David Dunčić dobiti specijalnu nagradu za 4. mesto i 10% popusta za upis na prvu godinu FIT-a. Drugo mesto i vaučer od 500 za prvu godinu studija na Fakultetu informacionih tehnologija je osvojio tim Eternal Rising – Adrijana Sučić i Miloš Novaković. Treća nagrada i vaučer od 250 je pripala fantastičnoj trojci i timu Shibui koji su činili – Kristina Bajić, Aleksa Stranjina i Bogdan Antonijević. Takođe svi pobednici takmičenja su dobili i vredne gejmerske nagrade od kompanije Mad Head Games.
 
Takmičari ne bi uspeli da realizuju svoje ideje i izdrže 24h hakaton bez sponzora koji su podržali najveće gejmersko takmičenje za srednjoškolce: Guarana No Sleep, Aqua Viva, Chipsy, Integrino keks, neodoljive krofne iz „Slatkoteke“, uvek sveže kiflice iz pekare „Domaće kiflice“ i najbolje pice u gradu „Big Pizza“.
 
Želimo još jednom da čestitamo takmičarima MET Game Hackathon-a jer su svi pobednici. Takmičari su pokazali svoju krativnost, kako se radi u timu i pomaže drugima kada im je pomoć potrebna. Takođe želimo da im se zahvalimo na fenomenalnim radovima koje su prikazali i još bolje predstavili, ali i sjajnoj saradnji. Na Univerzitetu Metropolitan u Nišu se MET Game Hackathon održava 16. marta, tako da svi zainteresovani gejmeri još uvek mogu da se prijave i osvoje vredne nagrade.
 
U nastavku pogledajte fotografije i nezaboravnu 24h atmosferu sa takmičenja – MET Game Hackathon-a na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu: