Na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu, u subotu 17. marta 2018. godine održano je finale takmičenja Met Mobile Challenge. Svi učesnici su predstavili odlične ideje i konkurencija je bila jaka, a pred žirijem teška odluka.
 
Ovogodišnje Met Mobile Challenge takmičenje je imalo 9 timova, a stručni žiri su činili: Profesor dr Dragan Đokić, Fakultet informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan, Mateja Opačić, mentor regionalnog centra za talente i product manager u Kupujem prodajem i Stefan Jovanović, asistent na Fakultetu informacionih tehnologija UM-a.
 
Tim pod nazivom Daredon je osvojio I mesto i vrednu nagradu od 1.000€ za prvu godinu studija na Fakultetu informacionih tehnologija. Tim su činili učenici Elektrotehničke škole „Rade Končar“ iz Beograda: Marija Vuletić, Luka Mihajlović, Kosta Pantelić i Petar Radojević. Pobednička ideja je nosila ime – DrivEco.
 
II mesto i vaučer od 500€ za prvu godinu studija na Fakultetu informacionih tehnologija, osvojio je tim Nindža Končarci, takođe iz Elektrotehničke škole „Rade Končar“ iz Beograda sa korisnom idejom – Smart School: Filip Pajić, Nenad Marijanović, Mihailo Ristić i Dorotej-Dado Arnold.
 
III mesto i vaučer od 250€ za prvu godinu studija na Fakultetu informacionih tehnologija, osvojio je tim Teslaši iz Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Beograda, sa divnom idejom – GreenSpeak: Nikola Krstić, Luka Tomanović i Kosta Matijević.
 
Svim učesnicima ovogodišnjeg Met Mobile Challenge takmičenja čestitamo i želimo puno uspeha u budućnosti, jer su svi pobednici sa svojim idejama.