U okviru Erasmus+ programa i IF4TM projekta kojim koordinira Univerzitet u Kragujevcu, pokrenuto je takmičenje za najbolju studentsku ideju, a pored Univerziteta Metropolitan partneri takmičenja su još 16 visokoškolskih ustanova iz 6 evropskih zemalja. Takmičenje je namenjeno studentima Osnovnih, Master i Doktorskih studija, a cilj je da se među njima podstakne preduzetnička kultura i pruži podrška da osnivanje sopstvenih spin-off ili start-up kompanija. Pored partnerskih visokoškolskih institucija, takmičenje su podržali i biznis inkubatori iz Kragujevca, Beograda i Novog Sada.

 

Prijave za takmičenje otvorene su od 15. januara do 28. februara 2019. godine, a studenti mogu da prijave svoje timove od 2 do 4 člana. Novina u takmičenju za 2019. godinu je, da jedan član tima može biti i srednjoškolac, kako bi se podsticalo i srednjoškolsko preduzetništvo i kreativnost kod mladih. Organizatori su za pobednički tim pripremili veoma vredne nagrade – od posete partnerskim institucijama u Evropi, do podrške studentima u kreativnom centru, besplatnog zakupa poslovnog prostora u biznis inkubatorima, besplatnih konsultacija u razvoju poslovnog modela ili pomoći u promociji ideje potencijalnim finansijerima.

 

Timovi koji prođu prvu fazu selekcije biće u prilici da kroz set preduzetničkih obuka i mentorsku podršku detaljno razrade svoje ideje, razviju poslovne modele primenom CANVAS metode i pripreme ih za lokalna takmičenja koja će biti održana tokom juna meseca ove godine. Dva prvoplasirana tima sa svakog lokalnog takmičenja učestvovaće na nacionalnom finalu.

 

Pozivamo sve zainteresovane studente Univerziteta Metropolitan koji su zainteresovani da se prijave na ovo zanimljivo i korisno takmičenje popunjavanjem formulara i slanjem na adresu: inno.student@metropolitan.ac.rs